Öne Çıkanlar deprem HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis Hakurk Aleyna Tilki Yıldız Tilbe

KILIÇDAROĞLU PARTİSİNİN ÖNSEÇİMLERİNDE OYUNU KULLANDI

ANKARA (ANKA) - CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu, milletvekilli adaylarını belirlemek amacıyla partisince yapılan önseçimlerde oyunu kullandı. Kılıçdaroğlu, Ankara Atatürk Lisesi 46 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Kısa bir süre kabinde kalan Kılıçdaroğlu, milletvekili aday adaylarının işaretlendiği pusulayı şeffaf sandığa attı. Ankara birinci bölgede üyeler en az 7, en fazla 14 aday adayına oy verebiliyor.

-“ARZUM, GENÇLERİN VE KADINLARIN SEÇİLMESİ”

Oyunu kullanmasının ardından gazetecilere açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, tercihlerinin ne olduğunun sorulması üzerine, “Bu konuda yorum yapmak istemiyorum ama genel kanaatim şuydu, gençlerin ve kadınların seçildiği bir önseçim olması benim en büyük arzumdur” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, dışarıda mahşeri bir kalabalık olduğunun belirtilerek, “CHP, önseçimde gösterdiği bu çabayı 7 Haziran seçimlerinde de gösterecek mi? Listeye giremeyenler de bu desteği verecek mi? Umutlu musunuz?” sorusu üzerine ise “Listeye girmek ve girmemek bir sonuçtur. Asıl olan CHP’li olmaktır. Listeye girsin ve ya girmesin bütün aday adaylarının aynı çalışmayı seçimlerde de yapmaları benim en büyük arzumdur” dedi.

-“BU ÜLKEDE DEMOKRASİ Mİ İSTİYORSUNUZ, OYUNUZU VERECEĞİNİZ YER BELLİ”-

Önemli olanın Türkiye’nin, demokrasinin güçlenmesi olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Biz hep söyledik, milletin vekilini milletin kendisi seçmelidir, diye. Bunu CHP dışında hiçbir parti yapmıyor, sadece biz yapıyoruz. Çünkü biz demokrasiye inanıyoruz, savunuyoruz. Liderlerin milletvekilleri adaylarını getirip milletin önüne metazori olarak koymaları ağırımıza gidiyor. 55 yerde önseçim yatık, bugün 45’inde hakim gözetiminde yapıyoruz. Bir milyona yakın kendi milletvekilini seçmek için sandık başına gidiyor” dedi.

Demokrasinin değer yitirdiği Türkiye’de yeni bir anlayışı tekrar kazandırmak, demokrasiyi güçlendirmek istediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum, demokrasiye inanan tek parti CHP’dir. Demokrasiyi savunan tek parti CHP’dir. Üyeleriyle milletvekili adaylarını seçen tek parti CHP’dir. O nedenle herkesten şunu istiyorum; bu ülkede demokrasi mi istiyorsunuz oyunuzu vereceğiniz yer belli artık. Bunun en somut örneğini burada görüyoruz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığına örtülü ödenekle ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine ise Salı günü yapılacak partisinin grup toplantısına işaret etti.  

Okuldan ayrılırken “Başbakan Kemal” sloganları ve alkışlarla uğurlanan Kılıçdaroğlu, kalabalığın arasından zorlukla aracına bindi.

-SEÇİM HEYECANI OKUL BAHÇESİNİ DOLDURDU-

CHP’li üyelerin, oy kullanma işlemi devam ediyor. Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Tekin Bingöl, partinin eski Genel Sekreterlerinden Önder Sav ve eski MYK üyelerinden Hakkı Süha Okay da oylarını kullandı.

Genel Başkan Yardımcısı Koç ve Bingöl kontenjan adaylığı için başvuruda bulunmuştu. Sav ve Okay ise Ankara birinci bölgeden ön seçime giriyor.

Üylerin oy verdiği Atatürk Lisesi’nde tam anlamıyla seçim hareketliliği yaşanıyor. Önseçime giren milletvekili aday adaylarının pankartları bahçeye asılırken, üyeler de dağıttıkları kartvizit ve broşürlerle adaylara destek istiyor. Okulun bahçesinde kurulan stantlarda da aday adaylarının tanıtımı yapılıyor. Çankaya Belediyesi de kurduğu çadırda gelen partililere çorba dağıtıyor.

Ankara birinci bölgede 86 aday adayı, ikinci bölgede 53 aday adayı önseçimde yarışıyor. Birinci bölgede 45 bin 725, ikinci bölgede 26 bin 728 olmak üzere toplam 72 bin 453 üye oy kullanacak.  (ANKA)

(GO/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.