Öne Çıkanlar bugünün gündemi gündem özeti gündem başlıkları Afrin Muhbir ysk Hakkari çin pkk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı

Kılıçdaroğlu Perinçek’i Ziyaret Etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, “Biz demokrasiyi, insan haklarını, kadın-erkek eşitliğini savunanlar, ülkede huzur ve barışı savunanlar bir arada, ortak hareket etmek zorundayız” dedi.

Kılıçdaroğlu’na, Vatan Partisi Genel Merkezi’ndeki görüşmede, Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan ve Haluk Koç eşlik etti. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından kameraların karşısına geçen iki lider, açıklamada bulundu.
Kılıçdaroğlu, son derece verimli ve güzel bir toplantı olduğunu ifade ederek, “Türkiye’nin geleceği konusunda umutlu olduğumuzu paylaştık. Sayın Genel Başkan çok önemli bir gerçeğin altını çizdi; Türkiye’nin üretmesi gerektiğini, Türkiye’nin huzura, barışa ihtiyacı olduğunu, terörden bu ülkenin artık çok acılar çektiğini ve bunun sonlandırılması gerektiğini bu konuda güç birliği, düşünce birliği yapma konusundaki düşüncelerini ifade etti. Aslında aynı şeyleri paylaşıyoruz, önümüzdeki süreçte herkesin rahatlıkla düşüncelerini ifade edebildiği, hapishanelerinde gazetecilerin olmadığı, masum insanların baskı altına alınmadığı bir Türkiye’yi özlüyoruz ve bu çerçevede bir hareketi hep birlikte destekliyoruz, desteklemeye de devam edeceğiz” dedi.

“BİRLİKTE HAREKET ETMEK ZORUNDAYIZ”
Önümüzdeki süreç içinde diğer partileri de ziyaret edeceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Biz demokrasiyi, insan haklarını, kadın-erkek eşitliğini savunanlar, ülkede huzur ve barışı savunanlar bir arada, ortak hareket etmek zorundayız. Demokrasiden, insan haklarından yanayız dolayısıyla son referandum sürecinde ‘hayır’ oyu kullanarak demokrasiyi savunan bütün unsurlar; siyasi partiler, STK’lar, meslek kuruluşları, yine birlikte hareket edebilirsek Türkiye’yi aydınlığa ve huzura kavuşturmuş olacağız” diye konuştu.

“AKŞENER İLE GÖRÜŞECEĞİM”
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Meral Akşener buluşmasıyla ilgili tarih belirlendi mi?” sorusu üzerine, kendisiyle görüşeceğini yineledi.  Kılıçdaroğlu, Sözcü gazetesine verdiği mülakatta Meral Akşener’le de bir araya geleceğini açıklamıştı.

“(KAVURMACI) SERBEST BIRAKILMASI TAMAMEN SİYASİ OTORİTENİN TALİMATIYLA GERÇEKLEŞMİŞTİR”
Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın tahliye edilmesine yönelik açıklamalarının anımsatılması üzerine ise şu değerlendirmede bulundu:
“Biz yargının bağımsız olmadığına inanan bir partiyiz.Türkiye’de bugün yargı bağımsızlığı yok, medya özgürlüğü yok. Hapishanelerinde 150’ye yakın gazeteci, uyduruk gerekçelerle tutuklanırken bir kişinin serbest bırakılmasını ve buna göz yumulmasını asla kabul etmiyoruz. Bir kişinin serbest bırakılması tamamen siyasi otoritenin beklentileri ve talimatlarıyla gerçekleşmiştir. Hangi belgeden söz ediyorsunuz siz? Gelişmeleri bilmiyorlar, yeteri kadar özümsemiyorlar, dolayısıyla bunları arzu ederlerse oturur, daha farklı bir düzlemde konuşuruz.”

SOYLU’YA YANIT
Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için DHKP-C mensubu oldukları yönündeki açıklamasıyla ilgili de, “DHKP-C bir terör örgütüdür, terör örgütünün mensupları varsa delillerini çıkarırsınız, yargı gereğini yapar. Düne kadar değildi de şimdi mi oldu?” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.