Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Afrin Komatsu Koca Dünya bugünün gündemi HAVA HAREKATI türk silahlı kuvvetleri

Kılıçdaroğlu: PM’yi Toplayacağız, Adayımızı Da Böylece Belirlemiş Olacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağına ilişkin, “Önümüzdeki günlerde Parti Meclisi’ni toplayacağız, adayımızı da böylece belirlemiş olacağız” dedi.

Kılıçdaroğlu, amcası Mehmet Karabulut’un İçerenköy Cemevi’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Törenin ardından, İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’na girişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Haziran’da seçimleri gerçekleştireceğiz. Haziran güzel, aydınlık bir ay. Karanlığın az, aydınlığın en fazla olduğu ay. Haziran ayında ağaçlar çiçeğe durur, Haziran ayı aynı zamanda kirazların bol olduğu bir aydır. Hepinize iyi Haziran’lar diliyorum. Haziran’ın bir başka özelliği, iyilerin galip geldiği, kötülerin yenildiği bir aydır. Hepimiz Haziran için mücadele edeceğiz, bu ülkeye demokrasiyi, huzuru, kardeşliği, barışı getireceğiz.

Bu ülkenin gerilimden büyük acılar çektiğini hepimiz biliyoruz. Herkes evinde televizyon izlemekten bile neredeyse korkuyor ama Haziran’da söz veriyorum, bu ülkeye huzur, barış gelecek. Ağaçlar gerçek anlamda çiçek açacak ve evimizde huzur içinde oturacağız. Demokrasiyi getireceğiz, cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız.

Benim adaylığıma gelince, bizim partimizin bir özelliği vardır, cumhurbaşkanları adaylarını ben değil Parti Meclisi’miz, yetkili organlarımız belirlerler. Dolayısıyla biz önümüzdeki günlerde Parti Meclisi’ni toplayacağız, adayımızı da böylece belirlemiş olacağız.”

Kılıçdaroğlu, “İttifak kuracak mısınız” sorusu üzerine de “Diğer parti liderleriyle görüşeceğiz ve o çerçevede bir karar alacağız. Kim demokrasiden yanaysa, kim tek adam rejimine karşıysa, kim Türkiye’de demokrasi olsun, huzur olsun, insanlar düşüncelerini özgürce ifade etsin diyorsa herkesi Haziran ayında bekliyoruz, güzel bir Cumhuriyet için” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.