Öne Çıkanlar gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist MSB gündem başlıkları enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

Kılıçdaroğlu Resmen Açıkladı: Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin cumhurbaşkanı adayını Yalova Milletvekili Muharrem İnce olarak açıkladı.

Kılıçdaroğlu, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayını Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda düzenlenen “büyük buluşmada” açıkladı. Türk Bayrakları ile donatılan salonda, “Türkiye kazanacak” sloganı dikkat çekti. Partililerinin yoğun ilgi gösterdiği buluşmaya, CHP’nin eski genel başkanları da katılırken, Kılıçdaroğlu ve İnce yan yana oturdu. Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından, halk oyunları gösterisi yapılan programda, Adalet Yürüyüşü’nden görüntüler izletildi.

KILIÇDAROĞLU: “SIFIR BARAJ İTTİFAKI İSTİYORUZ”

İzmir Marşı ile kürsüye gelen Kılıçdaroğlu, “25 Haziran’da sadece İzmir’in dağlarında değil, Türkiye’nin bütün dağlarında çiçek açacak” diyerek başladığı konuşmasında, özetle şunları söyledi:

“Siyasi partilerle ittifak yapmak istiyoruz, bize soruyorlar, neden ittifak yapmak istiyorsunuz? Birinci nedenimiz şu, 12 Eylül askeri darbesinin getirdiği yüzde 10 seçim barajını ve darbe hukukunu sıfırlamak için, sıfır baraj ittifakı istiyoruz, her partinin katıldığı sıfır baraj ittifakı. İki, seçme hakkı üstündeki bütün engelleri kaldırmak istiyoruz. Yüzde 10 baraj nedeniyle insanlar istedikleri partiye oy veremiyorlar, oyum boşa gitmesin, diye. Eğer sıfır baraj ittifakını oluşturabilirsek her vatandaş gönlünde yatan partiye rahatlıkla oy verebilecek. Üç, demokrasi kültürünü geliştirmek için ittifak yapmak istiyoruz, siyasi partiler kavga için değil ülkenin çıkarları için bir araya gelmemeliler. Dört, bu ülkede kutuplaşmaya son vermek için ittifak istiyoruz. En geniş ittifakın olmasını istiyoruz. Bu çağrıyı da buradan bütün Türkiye’ye, bütün siyasi partilere açık yüreklilikle yapıyoruz.

“SEÇMEN LİSTELERİNİ KONTROL EDİN”

Yeni bir yol ayrımıyla karşı karşıyayız. Türkiye’de 20 Temmuz darbesinden sonra hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur çünkü yargı bağımsızlığı yoktur. Güçler ayrılığı ilkesi yoktur, yasama, yürütme ve yargı tek bir otoriteye bağlanmış durumdadır. Daha acı olanı yargı hiyerarşisi çökmüştür. 80 milyondan toplanan vergilerin nerelere harcandığının hesabı verilmemektedir. Hapishaneler, tıka basa doludur, kimin suçlu kimin suçsuz olduğu belli değildir. Basın özgürlüğü tümüyle bitmiştir.

25 Haziran’da Türkiye’nin bütün dağlarında çiçekler açsın diyorsak, bir, seçmen listeleri hazırlandı, çağrımdır, herkes gitsin, listeleri kontrol etsin. İkinci görev, Haziran ayı, tatil ayı, deme lüksümüz yoktur, herkes inadına inadına bayram havası içinde sandığa gitmelidir.

“HİÇ KİMSE DEMOKRASİ ÜZERİNDE VESAYET KURMAYA YELTENMESİN”

Demokrasi ve mili iradeyi ipotek altından kurtarmak zorundayız. Bugün, 21. yüzyılda sarayın vesayetini perçinlemek için genelkurmay başkanı ve sarayın sözcüsü bir başka cumhurbaşkanına gidip baskı kurmaktadır. Hiç kimse demokrasi üzerinde vesayet kurmaya yeltenmesin. CHP’liler olarak, Kuvayı Milliye’ciler olarak nasıl 1920’lerde mücadele ettiysek, aynı mücadelemizi kararlılıkla ve inatla yapacağız, bunu en başta Sayın Abdullah Gül’e giden Genelkurmay Başkanı ve onun temsilcisi olan İbrahim Kalın’a söylüyorum. Bu ayıbı ordunun üzerine düşürenlerin TSK’da asla yeri yoktur.”

İNCE’Yİ KÜRSÜYE DAVET ETTİ:

Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda, “Güzel günler göreceğiz ve motorları mavililere süreceğiz. 25 Haziran’da Allah’ın izniyle bunu yapacağız” derken, yakında seçim bildirgelerini de yine görkemli bir toplantı ile açıklayacaklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, “Bizim bildirgelerimizi istedikleri kadar kopyalasınlar ama kopyacıdan devlet adamı, siyasetçi olmaz, kopyacıdan olsa olsa sahtekar olur” dedi.

Yalova Milletvekili Muharrem İnce’yi kürsüye davet ederken ise Kılıçdaroğlu, “Ne dedik; fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştireceğiz. Bunları kim yapacak, öğretmenler. Öğretmen, elinde meşaleyle toplumu aydınlatan kişidir, baş tacı ettiğimiz kişidir öğretmen. Ve bu sorunları çözme konusunda bir öğretmen kararlı, inançlı çabasını harcamak istiyor. Ve eski bir öğretmen, yeni bir politikacı, Sayın Muharrem İnce, gel bakalım buraya” ifadelerini kullandı.

İNCE PARTİ ROZETİNİ ÇIKARDI

Kürsüye seçim şarkısı ve alkışlar eşliğinde çıkan İnce de, “Sayın Genel Başkanım hep söylediniz ‘parti başkanından cumhurbaşkanı olmaz, parti üyesi cumhurbaşkanı olmaz’ bunun hep söylediniz, ben de bu görüşünüze hep katıldım. 24 Haziran’da Allah’ın izni, milletin isteği ile cumhurbaşkanı olacağım. Sadece CHP’lilerin değil, sadece bu salonda bulunanların değil, 80 milyonun herkesin, AK Partililerin, MHP’lilerin, HDP’lilerin, Saadet Partililerin herkesin, sağcıların, solcuların, Kürtlerin, Türklerin, Alevilerin, Sünnilerin herkesin cumhurbaşkanı olmak için, onun için 15 yaşında 79 ara seçimlerinde sokaklara afiş asmaya çıkmış ve 39 yıl, CHP’nin rozetini taşımış birisi olarak ben tarafsız bir cumhurbaşkanı olacağım ve rozetimi size emanet ediyorum” dedi. İnce, daha sonra yakasındaki CHP rozetini çıkarak Kılıçdaroğlu’na verdi.

KILIÇDAROĞLU TÜRK BAYRAĞI ROZETİ TAKTI

Kılıçdaroğlu da, “Hep söyledim; cumhurbaşkanı 80 milyonu kucaklamalı çünkü cumhurbaşkanı seçildikten sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gelecek namusu ve şerefi üzerine tarafsız görev yapacağına dair ant içecek, o andın sahibidir Muharrem İnce. Şimdi ben ona, 80 milyonun cumhurbaşkanı olacağı için Türk bayrağı rozetini takıyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.