Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı suriye

Kılıçdaroğlu: "Sen Türkiye Cumhuriyeti Tarihinin Gelmiş Geçmiş En Korkak Adamısın"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Şimdi kalkmışlar bana kahramanlıktan söz ediyorlar, neymiş Recep Bey kahramanmış, ne kahramanı? Kendi toprağından IŞİD’in desteğiyle kaçan, Süleyman Şah Türbesini kaçıran adamdan kahraman mı olur, dünyanın en korkak adamı. Kahraman diye geçiniyor. Bir daha söylüyorum, sen Türkiye Cumhuriyeti tarihinin gelmiş geçmiş en korkak adamısın” dedi.

Partisinin TBMM Grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, özetle şunları dedi:

"Ülkenin bekasının güvencesi o ülkenin ordusudur. Biz kendi ordumuzu Peygamber ocağı olarak tanımlarız. Kendi ordumuzu Mehmetçiğin yuvası olarak tanımlarız. Kendi ordumuzu Mustafa Kemal’in ordusu olarak tanımlarız. Ordumuzun Afrin’de yaptığı harekatı destekledik, ilk günden itibaren.

“Vatani Görevdir Bunun Adı, Parti Görevi Değil”

Ordumuzun yaptığı mücadele Türk halkının, Türk milletinin mücadelesidir. Erdoğan’ın mücadelesi değildir bu. Onu siyasallaştırmak doğru değildir. Ordu hepimizin ordusudur. Hepimizin çocukları hangi görüşten olursak olalım askere giderler. Vatani görevdir bunun adı, parti görevi değildir. Şimdi siz vatani görevi parti görevine dönüştürmek istiyorsunuz, bunun adı orduya da vatana da ihanettir. Sana izin vermem.

“Hangi Şerefsizler Hapse Attılar?”

Son 15 yılda Türkiye’nin DNA’sıyla oynandı iki kurumda; biri ordu, diğeri milli eğitim. FETÖ’nün ordunun içinde yuvalanmasını sağlayanlar hangi şerefsizlerdir? Genelkurmay Başkanını 'terörist' diye hapse attılar ya. Genelkurmay Başkanını, devletin bütün sırlarına vakıf olan bir adamı 'terörist' diye hangi şerefsizler hapse attılar? Kalkmış bana şereften, namustan bahsediyor. Kimse kusura bakmasın şeref ve namus yoksunu bir insan şeref ve namustan söz edemez. Cumhuriyet tarihinde ilk kez dört komutan istifa etmek zorunda kaldı.

“Dünyanın En Korkak Adamı”

Şimdi kalkmışlar bana kahramanlıktan söz ediyorlar, neymiş Recep Bey kahramanmış, ne kahramanı? Kendi toprağından IŞİD’in desteğiyle kaçan, Süleyman Şah Türbesi'ni kaçıran adamdan kahraman mı olur, dünyanın en korkak adamı, kahraman diye geçiniyor. Söylüyorum, bir daha söylüyorum, sen Türkiye Cumhuriyeti tarihinin gelmiş geçmiş en korkak adamısın. En korkak adamısın. Sen kendi toprağını, kendi askerini, bir insan kendi toprağından kaçar mı ya? Süleyman Şah Türbesi’nden kaçar mı?

“IŞİD İle İşbirliği Mi Yaptın Yoksa IŞİD’den Korktun Mu?”

Sen Süleyman Şah Türbesi’ni kaçırırken IŞİD ile işbirliği mi yaptın yoksa IŞİD’ten korktun mu? Gözlerinden öperek söylüyorum, Sevgili Recep, gözlerinden öperek söylüyorum sen Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırırken IŞİD’tan mı korktun yoksa IŞİD ile işbirliği mi yaptın? Verir mi cevabını? Ben de biliyorum cevabını veremez.

“Afrin Operasyonu Devletin Operasyonudur, Siyasetin Değil”

Hiç kimse unutmasın Afrin operasyonu devletin bir operasyonudur, siyasetin değil. Afrin operasyonu başlamasından önce muhataplarıyla gidip devlet adına görüşen iki önemli devlet bürokratı vardır, birincisi Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’dır, ikincisi MİT Müsteşarı Hakan Fidan’dır. Kalkmış afra tafra geziyor ortalıkta kahramanım diyor. Dünyanın en korkak adamı kahraman olacak. Devletin varlığı her şeyin üstündedir. Devleti yönetenlerin beş temel kurala uyması lazım. Birinci kural şudur; devlet akılla, mantıkla ve liyakatla yönetilir. İkinci kural şudur; devleti yönetenler az ve öz konuşurlar, gevezelik yapmazlar. Üç; devleti yönetenlerin birinci görevi toplumda adaleti sağlamaktır. Şu anda Türkiye’nin en iki temel sorunu adaletsizlik ve bundan kaynaklanan huzursuzluktur. Ve beş; devleti yönetenlerin halkı baskılamaması, baskı uygulamaması lazım.

“Sen Ne Anlarsın Namustan ve Şereften”

Man Adasında şirket kuruyorlar. Bir sterline şirket kuracaksın, 15 milyon dolarlık ticaret yapacaksın. Ortalıkta gezeceksin. Dönüp bana namustan ve şereften söz edeceksin, hadi canım sen de, sen ne anlarsın namustan ve şereften, namus da yok şeref de yok.

Bu beş temel soruna uymazsanız o ülkenin bekası tartışma konusu olur. 15 yıl önce Türkiye’nin beka sorunu yoktu.

“Benim Bildiğim İnsanlar Kulaklarıyla Dinler”

PYD ile ilgili de soru sormuştum. Bizi suçluyor. Ne söyleyim, ağzımdan çıkan belli. Duymuyorsan ne yapalım. Benim bildiğim insanlar kulaklarıyla dinler. Sen kulağınla dinlemiyorsan ben ne yapacağım. Kızmasının sebebi ne biliyor musunuz, sebebi şu; PYD liderini Yargıtay kararına rağmen ki Yargıtay terör örgütüdür dedi, Ankara’ya davet etti, altına kırmızı halılar serdi. Oturdu, konuştu, devletin bütün sırlarını paylaştı. Ben de milletvekili arkadaşıma Mahmut Tanal’a dedim ki bunlar terör örgütüne yardım ve yataklık yapmaktan git suç duyurusunda bulun. O da gitti suç duyurusunda bulundu.

“Sevgili Recep Bey Sen Terör Örgütüne Yardım ve Yataklık Yaptın”

Vallahi de billahi de PYD’nin liderine hem yardım yaptı hem yataklık yaptı. Sevgili Recep Bey sen terör örgütüne yardım ve yataklık yaptın, sen ve ekibin, terör örgütüne yardım ve yataklık yaptınız. Bekledim, dava açamıyor. Açsa ne olacak, rezil olacak.

“Dut Yemiş Bülbüle Döndün”

Dut yemiş bülbüle dönüyor bu soruları duyunca. Sen dut yemiş bülbüle döndün, seni dut yemiş bülbüle döndüreceğim zaten, sen hiç endişe etme.

Süleyman Şah Türbesini neden kaçırdın arkadaş? Bir insan kendi toprağından kaçar mı ya? Dut yemiş bülbüle dönmüş vaziyette. Cevap yok. Neden Man Adasına gidiyorsun şirket kuruyorsun? Bu ülkenin garibanı, fakiri, fukarası, sanayicisi vergi verir de bu hanedan niye Türkiye’de vergi vermez. Vergi vermemek için her türlü dümeni çevirir. Salih Müslim’i söyledim neyse en sonunda İçişleri Bakanlığı terör listesine aldı.

“Bremen Mızıkacıları Gibi”

Ben bunları söyleyince Recep Bey ve ekibi komple saldırıyorlar. Bremen mızıkacıları gibi. Bana kimler saldırıyor; bir, bana saldıranların başında PKK geliyor. Sana saldırmadı, sen gittin onunla masaya oturdun sen. İki, FETÖ örgütü de bana saldırdı. Üç, IŞİD saldırdı. Dört, Rıza Sarraf bana saldırdı. En son El Nusra, o da bize saldırıyor. Bu terör örgütleri arasında bize saldıran birisi daha var Recep Tayyip Erdoğan. PKK saldırıyor, IŞİD saldırıyor, El Nusra saldırıyor, FETÖ saldırıyor, sen de saldırıyorsun, siz işbirliği mi yaptınız Allah aşkına?

"Enis Kardeşim Hiç Üzülme Mutlaka Beraat Edeceksin"

Enis Berberoğlu’na 5 yıl 10 ay hapis cezası verilmiş, bunu asla kabul etmiyoruz. Asla ve asla kabul etmiyoruz. Enis Kardeşim hiç üzülme, hiç üzülme. Sen adımın Kemal olduğu kadar eminim, bu yargılama sürecinden mutlaka ama mutlaka beraat edeceksin, biz bunu biliyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.