Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tüik tesk genel başkanı bendevi palandöken abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

Kılıçdaroğlu: Suriye Hükümeti İle Derhal Temasa Geçin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 36.Olağan Kurultayı’nda yaptığı konuşmada, “Buradan açık ve net çağrıyı hükümete yapmak istiyorum, Suriye hükümeti ile derhal temasa geçiniz. Suriye hükümeti de Suriye’nin toprak bütünlüğünden yana. Biz de Suriye’nin toprak bütünlüğünden yanayız. Eğer Suriye’de toprak bütünlüğü sağlanacaksa, akan kan duracaksa Suriye devletiyle hükümetiyle derhal ilişki kurmak gerekiyor. Sadece Suriye değil benzer ilişkiyi Irak merkezi hükümetiyle de kurmak gerekiyor” dedi.

CHP’nin 36. Olağan Kurultayı Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştiriliyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayda yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

“Adalet İçin Cesaretle Yola Çıkanların Kurultayı”

“Bu kurultay, Türkiye’yi yaşanan sorunlardan çekip çıkarma kurultayıdır. Bu kurultay, cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırma kurultayıdır. Bu kurultay, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 13 Kasım 1918’te Dolmabahçe’de düşman gemilerine bakıp ‘geldikleri gibi gidecekler’ diyenlerin kurultayıdır. Bu kurultay, bu ülkede huzur ve barış isteyenlerin kurultayıdır. Bu kurultay, adalet için cesaretle yola çıkanların kurultayıdır. Bu kurultay, Kuva-yı Milliye’cilerin kurultayıdır. Bu kurultay, firavun karşısında Musa, Nemrut’un karşısında İbrahim olanların kurultayıdır. Bu kurultay, zulmün karşısında dilsiz şeytan olmayanların kurultayıdır. Bu kurultay, adalete susamış olanların susuzluğunu gidermeye ant içmişlerin kurultayıdır.

“Bu Kurultayda Terör Örgütleriyle Pazarlık Masaları Kuranlar Yok”

Değerli yol arkadaşlarım, bu kurultay salonunda terör örgütü tarafından aldatılanlar yoktur. Bu kurultay salonunda, terör örgütleriyle pazarlık masaları kuranlar yoktur. Bu kurultay salonunda, terör örgütüyle aynı menzile yürüyenler yoktur. Bu kurultay salonunda, kozmik odasını yani namusunu terör örgütüne teslim edenler yoktur. Bu kurultay salonunda, terör örgütlerine dönüp ‘ne istediniz de vermedik diyenler’ yoktur.

Bu kurultay salonunda, vatan toprağını terör örgütlerine teslim edip Süleyman Şah Türbesi’ni kaçıranlar yoktur. Bu kurultay salonunda, kendi vatanında vergi ödememek için Man adalarında 1 sterlinlik şirket kuranlar yoktur.

Bu kurultay salonunda sadece ve sadece namussuzlar kadar cesur olmaya ant içmiş namuslular vardır. O nedenle bu kurultayımızın adı ‘Adalet ve cesaret’tir. Adaleti ve cesareti bir arada götüreceğiz.

“5 Temel Sorun”

Bugün Türkiye beş temel sorunla karşı karşıya. Ülkemiz beş temel sorunun ağırlığı içinde. Karamsar bir tablo var. Oysa 2002’de iktidar olduklarında Türkiye’nin bir temel sorunu vardı, bu temel sorun bazen Kürt sorunu, bazen toplumsal barış, bazen de Doğu, Güneydoğu sorunu olarak dillendirildi. Bunun yanına şimdi 2018’te dört temel sorun daha eklendi, demokrasi sorunu, ekonomi sorunu, eğitim sorunu ve dış politika sorunu. Biz CHP olarak sadece sorunları dile getiren bir parti değiliz. Ayrıca her sorunun üstüne kararlılıkla yürüyen ve çözüm üreten partiyiz.

“Önce Terör Örgütüyle Masaya Oturdular, Sonra PYD İle Toplantılar Yaptılar”

2002’de terör örgütünün beli kırılmıştı. Terör neredeyse sıfırlanmıştı. 2002’den sonra iktidar olanlar önce terör örgütüyle masaya oturdular, sonra PYD ile toplantılar yaptılar, Ankara’ya davet ettiler. Şu tablo çıktı ortaya, bugün toplumsal barışımızı tehdit eden terör dar bir coğrafyadan çıkıp daha geniş bir coğrafyada varlığını sürdürmeye başlamıştır ve bugün Afrin’de askerlerimiz var. Peygamber ocağından giden askerlerimiz var. Yüreğimiz, dualarımız onlarla beraber.

“Afrin Operasyonunu Partisinin Kararıymış Gibi Topluma Sunmaya Çalışıyor”

Biz Afrin’de bu ülke için, bayrak için, bizim için, çocuklarımız için mücadele eden Mustafa Kemal’in Mehmetçiklerine buradan selam gönderiyoruz. Afrin milli bir duruşu öngörüyor. Biz de CHP olarak milli duruşumuzu açık ve net dile getirdik ama birileri Afrin operasyonunu partisinin bir kararıymış gibi topluma sunmaya çalışıyor. Ordu Mustafa Kemal’in ordusudur, senin ordun değildir. Mücadele Türkiye içindir, senin için değildir. Ama şu soruyu da hafızamızın bir yerinde tutmak zorundayız. Türkiye 2002’de rahmetli Ecevit hükümeti döneminde terörün beli kırılarak 2018’de terör nasıl bu kadar geniş bir coğrafyaya kimlerin desteğiyle ve yanlış politikalarıyla yayıldı, onu hep beraber düşünmek zorundayız.

Hükümete Suriye Çağrısı

Türkiye’yi bu noktaya kimler taşıdı? Buradan açık ve net çağrıyı hükümete yapmak istiyorum, Suriye hükümeti ile derhal temasa geçiniz. Suriye hükümeti de Suriye’nin toprak bütünlüğünden yana. Biz de Suriye’nin toprak bütünlüğünden yanayız. Eğer Suriye’de toprak bütünlüğü sağlanacaksa, akan kan duracaksa Suriye devletiyle hükümetiyle derhal ilişki kurmak gerekiyor. Sadece Suriye değil benzer ilişkiyi Irak merkezi hükümetiyle de kurmak gerekiyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.