Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu'ndan Açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Türkiye’nin sorunlarını konuştuk. Her sorunu olabildiğince irdelemeye ve karşılıklı düşüncelerimizi birbirimize aktarmaya çalıştık. İç politakayı dış politikayı, covid-19 sürecini, İzmir’de yaşanan depremi, son istifa olayını yani Türkiyenin gündeminde olan bütün konuları konuştuk.” İfadelerini kullandı.  

"Üzgünüm"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Berat Albayrak'ın istafası" konusunda:

"Öncelikle üzgün olduğumu ifade edeyim. Türkiye'nin şartlarını hepimiz çok iyi biliyoruz 7’den 70’e. Ekonomik olarak sıkıntılarımız herkesin evinde görülebiliyor. İster fakir ister varlıklı olsun herkesin evinde bir şekilde görülebiliyor. Böyle bir tabloda, ekonomiden, hazineden, merkez bankasından, sorumlu bir bakanın bu şekilde istifası sanırım bizim Cumhuriyetimizde bir ilk. Bir devlet krizi ile karşı karşıyayız aslında. Açıklama yapılmıyor. Neden? Toplum bilgilendirilmiyor. Neden? İstifa Kabul edildi mi edilmedi mi oda belli değil. Bir grup “aman istifa etmesin” görevine geri dönsün diyor. İyi de istifa eden çıkıp neden düşüncelerini ifade etmiyor. Hangi gerekçe ile istifa ettiğini açıklamıyor. 2018'in mayıs ayında İstanbul'da Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizin eşiğini anlattım. Ve Türkiye’nin bunu aşması için yani krizin derinleşmemesi için neler yapılması gerektiğini 13 madde ile saydım. Hiçbir zamanda iktidarı eleştirmedim. “Bakın kriz geliyor, büyüyecek, şu önlemleri alırsanız Türkiye rahatlayabilir bu krizi aşabilir” dedim. Olmadı. Tam tersine eleştiri aldım. 2020'nin mayıs ayında olay ekonomik krizden çıktı artık olay ekonomik buhran. Ekonomik buhrandan nasıl çıkabiliriz bunu da anlattık.” İfadelerini kullandı.

"Hayra Vesile Olur" 

Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu açıklamarında:

"Bizim gecikmiş bir ziyaretimiz oldu. Kongreden sonra daha erken gelmeyi tebrik etmeyi arzu etmiştik ama bizimde gerek mekan ile ilgili olan bazı meselelerimiz oldu. Ama hiç olmamasından geç olması daha iyidir. Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor bunu hepimiz yaşayarak görüyoruz hissediyoruz. Elbette bu problemlerin hepsinin üstesinden gelmeye ihtiyacımız var. Bunun için de diyaloğa ihtiyacımız var. Problemler karşısında farklı politikalarımız, düşüncelerimiz olabilir. Ama siyasi partiler olarak bu düşünceleri paylaşmak bir zenginliğimiz olarak kabul edilmeli ve elbette farklı düşünceler karşısında bizde kendi fikir ve düşüncelerimizi yeniden tarif etmeye ihtiyacımzı var.

İnşallah hayra vesile olur. Böyle bir inisiyatifin kullanılmış olması Sayın Berat Albayrak tarafından bence müspet bir gelişmedir. Ancak biraz garip bir gelişme onu da hemen ifade edelim. Herkes özellikle Sayın Cumhurbaşkanı bu konuda hiçbir değerlendirmede bulunmaması dikkat çekiyor. Belki de bu ekonomide yeni bir dönemin başlangıcı olur” ifadelerini kullandı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.