Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan fenerbahçe babacan Vergi EMİNE ERDOĞAN çin

Kılıçdaroğlu Yürüyüşün 4.Gününde"Tahriklere Kapılmayacağız"Dedi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü' nün 4. gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamalara karşılık verdi. Aynı Zamanda Babalar Günü'ne ilişkin olarak: "Özellikle babalarını şehit olarak bu topraklara şehit olarak vermiş olan çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum" ifadelerinde bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’dan İstanbul’a başlattığı Adalet Yürüyüşü’nün 4. gününe başladı. Dün geceyi geçirdiği Kurtboğazı’ndan yürüyüşe devam eden Kılıçdaroğlu, öncesinde basın toplantısı yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bizi tahrik etmek istiyorlar, tahriklere kapılmayacağız. Yargıyla bizi tehdit etmek istiyorlar. Efendim ‘hakim, savcı çağırırmış’, biz bu ülkede darbecilerin neler yaptığını çok iyi biliyoruz. 70’lerde, 80’lerde, 2017’lerde ne yaptılar, bunların hepsini biliyoruz. Darbeciler tarihin karanlık sayfalarında yer almıştır, mücadele edenler ise aydınlık sayfalarında” şeklinde açıklamada bulundu.

Kılıçdaroğlu Babalar Günü'ne ilişkin olarak “Bugün yürüyüşümüzün 4. günü. Bugün aynı zamanda Babalar Günü. Bütün babaları yürekten kutluyorum. Babalar Günü’nün kutlu olmasını diliyorum. Özellikle babalarını şehit olarak bu topraklara şehit olarak vermiş olan çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Gazilerimize buradan selamlarımızı, saygılarımızı gönderiyoruz”dedi.

“Sevgiyle, Hoşgörüyle Yürüyoruz”

Adalet için yürüdüklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Sevgiyle, hoşgörüyle yürüyoruz. Hiç kimseyi rahatsız etmemeye özen gösteriyoruz. Herkesi kucaklıyoruz, adalet isteyen kim varsa kucağımızı, gönlümüzü onlara açtık. ‘Buyurun hep birlikte adalet için yürüyelim’dedik” diye konuştu.


“Yargıyla Bizi Tehdit Etmek İstiyorlar”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yargı yarın sizi de davet ederse şaşırmayın” şeklindeki açıklamasına da yanıt veren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
“Dün 20 Temmuz darbecisi açıklamalar yapmış, neymiş, yürüyormuşuz, akşam karavanda kalıyormuşuz’. Vallahi benim karavanda altın klozet yok. Arzu ediyorsa gelsin, bir gece ben kendisini misafir edebilirim. Kendisi karavanda kalsın, ben dışarıda toprakta yatacağım.Bizi tahrik etmek istiyorlar, tahriklere kapılmayacağız. Yargıyla bizi tehdit etmek istiyorlar. Efendim ‘hakim, savcı çağırırmış’, biz bu ülkede darbecilerin neler yaptığını çok iyi biliyoruz. Yaşadığım dönemleri anlatıyorum; 70’lerde ne yaptılar, 80’lerde ne yaptılar, 2017’lerde ne yaptılar, bunların hepsini biliyoruz. Darbeciler tarihin karanlık sayfalarında yer almıştır, mücadele edenler ise aydınlık sayfalarında.”

“Her Firavun’un Bir Musa’sı Vardır”
Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü' ne gelen eleştirilere cevaben "Bu kadar eleştiriyorlar ama şu sözü kullanamıyorlar; ‘Bizim ülkemizde adalet var kardeşim, niye yürüyorsunuz’ diyemiyorlar. Çünkü onlar da gayet iyi biliyorlar ki adalet yok. Peki bu söylemlerin kaynağı nedir? Acizlik ve zavallılık. Adalet için yürüyoruz biz adalete karşı değil. Ben yine bu 20 Temmuz darbecisine bir sormuştum daha önceleri. Benim her sözüme anında cevap veriyor ama bu sözüme nedense cevap vermiyor. Sorduğum soru son derece basit ama çok önemli bir soruydu. Demiştim ki namus ve şeref kavramı sizin için neyi hatırlatıyor. Sizin için bu kavramların önemi nedir, bunu bize anlatın biz de öğrenmiş olalım. Ama bu soruma henüz yanıt vermiş değil.Kendisine son olarak şunu hatırlatmak isterim, Her Firavun’un bir Musa’sı vardır, bunu sakın unutmasın.” ifadelerini aktardı.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.