Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Kılıçdaroğlu’dan Erdoğan’a: Ben Senin Hesabını Çok İyi Biliyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sevgili Erdoğan, senin çocukların vergi cennetlerine milyonlarca dolar para gönderdi mi göndermedi mi? Kılıçdaroğlu ‘hesap bilmiyor’ diyorsun, ben senin hesabını çok iyi biliyorum. Ele veriyorsun talkını kendin yutuyorsun salkımı” dedi.

Kılıçdaroğlu, Çorlu’da temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik “hesap, kitap bilmez” şeklindeki sözlerine yanıt verdi. Erdoğan’a, “adam gibi karşıma gel, oturup hesaplaşalım” diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Biz hizmet peşindeyiz ama bir zat var ki o zat da kavga peşinde. Arkadaş, bu memlekette kavga etmediğin adam kalmadı. Kavga etmesen, bir hafta konuşmasan ne olur. Bir hafta konuşmasa memlekete huzur gelecek. Her gün, sabah, öğle, akşam konuşuyor. Ağzından olmadık laflar çıkıyor. Emin olun, rahatsız oluyorum, kendi adıma değil vatandaş adına.

“Göstereyim Ben Sana Karizma Neymiş Ne Değilmiş, Karizmanı Çizeyim”

Bugün yine beyefendi konuşmuş, ‘Kılıçdaroğlu, hesap uzmanı ama hesap bilmiyor’ demiş. Sevgili Erdoğan, cesaretin varsa, hani diyorsun ya ‘ben karizmatiğim’, gel, karşıma çık. Göstereyim ben sana karizma neymiş ne değilmiş, senin karizmanı çizeyim. Oturmuş, konuşuyor. Niye karşımda konuşmuyorsun?

Sen zaten hesap bilseydin memleket bu halde olur muydu, çiftçinin, emekçinin, işçinin, doların, enflasyonun haline bak. Üniversiteyi bitirmiş milyonlarca gencimiz işsiz, onların haline bak. Dönmüş bana diyor ki ‘sen hesap bilmiyorsun, nasıl hesap uzmanısın’, cesaretin varsa gel, ben sana hesabı da, kitabı da öğreteyim ama gelemez, cesaret edemez. Karşıma çıkmaya cesaret edemiyorsa niye konuşuyor hakkımda?

“15 Yıldır Hesap Sormuyorsan Namertsin Sen”

Bana hesap soracakmış, Cumhurbaşkanlığı yapıyorsun ‘hesap soracağım’ diyorsun, Başbakanlık yaptın, bir partinin genel başkanlığını yapıyorsun ‘hesap soracağım’ diyorsun, 15 yıldır hesap soruyorsun benden, 15 yıldır sormuyorsan namertsin sen.

“Ele Veriyorsun Talkını Kendin Yutuyorsun Salkımı”

Gel kardeşim karşıma ama ben sana ne soracağımı çok iyi biliyorum; Sevgili Erdoğan, senin çocukların vergi cennetlerine milyonlarca dolar para gönderdi mi göndermedi mi? Musluğu açan gariban kadın 5 çeşit vergi ödüyor bu ülkede. Çocuk doğduğu andan itibaren vergi ödüyor. Senin çocukların niye oralara milyonlarca dolar para gönderiyor? Kılıçdaroğlu ‘hesap bilmiyor’ diyorsun, ben senin hesabını çok iyi biliyorum. Ele veriyorsun talkını kendin yutuyorsun salkımı.

“Ben Adam Yemem”

Bir daha söylüyorum sevgili Erdoğan, ben adam yemem, ben adamlarla kavga etmem, ben aklımla mantığımla, bilgimle, kültürümle ve özgüvenimle konuşurum. Cesaretim var, senin de cesaretin, yüreğin varsa sağda solda oturup konuşmaya gerek yok. Senin dünya kadar televizyon kanalın, emrinde bir sürü gazetecin var. O gazetecilerini al, o televizyon kanallarını al, yürekliysen adam gibi karşıma gel, oturup hesaplaşalım.

“Ben Her Kuruşun Hesabını Veririm”

Üçüncü kez daha sorayım, Sevgili Erdoğan, senin çocukların, vergi cennetlerine milyonlarca dolar para gönderdi mi göndermedi mi? Ben gönderdiğini çok iyi biliyorum da o itiraf etsin, diyorum. Siyasetçi cebini düşünmez, dürüst ve namuslu siyasetçi halkı düşünür. Ben her kuruşun hesabını veririm. Siyasete atıldığım gün bütün mal varlığımı internet siteme koydum, eşimin yüzüğüne kadar. Hepsi benim alın teriyle kazandığım paraydı. Yıllarca incelediler, ‘acaba bu Kılıçdaroğlu’nun bir açığını bulabilir miyiz’ diye. Bir müfettiş ordusu görevlendirdiler. Bulamazsınız kardeşim, kul hakkı yemeyiz biz.

“Yerelden Başladık, Tepeye Kadar Gideceğiz”

2019, Türkiye için bir çıkış noktasıdır. Sevgili Çorlulular, unutmayın 2019’da iki seçenek var; ya tek adam rejimi için oy kullanacağız veya çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye için, demokratik parlamenter sistem için oy kullanacağız. Hepimize düşen görev oturup düşünmektir.

Farklı düşünebiliriz, farklı kimliklerimiz, farklı inançlarımız, farklı yaşam tarzlarımız olabilir ama hepimiz al bayrağın altında, huzur içinde yaşamak istiyoruz, ana hedefimiz budur. Bunu sağlamak için yerelden başladık, tepeye kadar gideceğiz, Allah’ın izni ve sizin oylarınızla.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.