Kılıçdaroğlu’ndan ‘Dolar Baronlarını Açıklayın’ Çağrısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Son iki ay içinde, kim ne kadar döviz aldı, sattı? Rantiyeler bu milletin sırtından ne kadar vurgun yaptı? Açıklayın da bu millet dostunu, düşmanını ve dolar baronlarını görsün. Açıklayamıyorsanız, sizin de bu vurgunda payınız var, hem de okkalı cinsinden” dedi.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. “Dolar baronlarını açıklayın” çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Dedik ki Türkiye süratle akılcı bir sıcak para yönetimine geçmeli. Eğer sıcak para Türkiye’ye spekülatif amaçlarla geliyor ve kısa sürede vurgun yapıp yurt dışına çıkıyorsa bu Türkiye’deki kaynakların dışarıya transferi anlamına gelir. Dolar kurundaki her 10 kuruşluk artışın reel sektöre maliyeti 22 milyar lira. Yılbaşından bu yana TL’nin dolar karşısında değer kaybının maliyeti 580 milyar lira.

Mademki bir savaştayız, Merkez Bankası tek adamın kontrolünde, bankalar tek adamın kontrolünde, döviz büroları tek adamın kontrolünde son iki ay içinde, kim ne kadar döviz aldı, sattı? Rantiyeler bu milletin sırtından ne kadar vurgun yaptı? Açıklayın da bu millet dostunu, düşmanını ve dolar baronlarını görsün. Açıklayamıyorsanız, sizin de bu vurgunda payınız var, hem de okkalı cinsinden. Açıklayamazlar. Ne diyorduk; Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.