Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Torunu Yanına Alsın Maliyetini Çıkarsın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD ile vize krizinin maliyeti konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Kendisine önerim şu, torunu herhalde matematik biliyordur, torununu yanına alsın bir de hesap makinası alsın dolardaki bir kuruş artışın maliyetini çıkarsın. Bu kadar basit” diye seslendi.

Kılıçdaroğlu, Denizli’de sanayici ve işadamları ile bir araya geldi. Toplantının ardından basına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “Sanayici arkadaşlarımı dinledim. Erdoğan’a rağmen vize krizinin sonlandırılması onların da en büyük arzuları. Çünkü vize krizinin yarattığı sorun, giderek büyüyebilir. Oysa sağduyu ile bu sorunu aşmak gerekiyor” diye konuştu.

Vize Krizi Maaliyeti

ABD ile yaşanan vize krizinin Türkiye’ye maliyetinin 50 milyar lira olduğunu yönündeki sözlerinin anımsatılması üzerine Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Valiler Toplantısı’ndaki eleştirilerine yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, “Sayın Erdoğan, ‘bu 50 milyar TL nereden çıktı’ diye bir açıklama yaptı. Kendisine önerim şu, torunu herhalde matematik biliyordur, torununu yanına alsın bir de hesap makinası alsın dolardaki bir kuruş artışın maliyetini çıkarsın. Bu kadar basit. Eğer bu hesabı yapmaktan aciz ise gelsin bana ben kendisine bir hesap vereyim” dedi.

“Ecevit İle Uğraşma”

Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Sayın Erdoğan az önce Rahmetli Bülent Ecevit ile ilgili çok sert cümleler kullandı. Bir anlamda onun milliyetçiliğini sorguladı. Rahmetli Ecevit’in yaşı ve sağlığı istismar edilmemeli. Hele hele ölen bir insanın yaşından ve saygısından yola çıkarak istismar etmek asla ve asla doğru değil ve olmamalı da. Eğer sen Ecevit’in milliyetçiliğini öğrenmek istiyorsan rahmetli Ecevit’in Türkiye’nin milliyetçiliğini Kıbrıs’ın 5 Parmak dağlarına yazdı, Afyon tarlalarına yazdı milliyetçiliği. Onun milliyetçiliği yürekli milliyetçilikti. Ne söylediyse arkasında durdu. Şimdi Sayın Erdoğan’a sormak isterim, sen milliyetçi geçiniyorsun Yunan adalarına bak, Ege adalarına bak. Egede bizim olan adalar Yunanistan tarafından işgal edilmiş durumda. Beyefendi sen milliyetçiysen senin milliyetçiliğin ne mangal milliyetçiliği mi? Neden adalara sahip çıkmıyorsun? Hem Amerikan hem İngiliz belgelerinde Türkiye’ye ait olan adalarda şu anda Yunanistan bayrağı dalgalanıyor. Bunun yanıtını istiyorum Erdoğan’dan. Ecevit ile uğraşma Allah rahmet eylesin. Ecevit bu ülkeye hizmet etmiş birisidir. Ne onunla uğraşıyorsun?”

“Türkiye Demokrasisini Geliştirmek Zorunda Olan Bir Ülke”

Sanayinin canlanması için Denizli’de atılması gereken adımların sorulması üzerine de Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

“Hükümetin sağlıklı tutarlı bir planlama yapması lazım. Denizli kamudan beklediği yatırımı almıyor şu ana kadar da almış değil. Ama Denizli’nin ihracatta Türkiye 8’incisi. 500 büyük firma arasında 10 büyük firma Denizli’de. Ciddi bir potansiyel var. Turizm açısından hak ettiği turisti alamıyor bir türlü. Turizm alanları yeteri kadar tanıtılamıyor. Burada büyükşehir açısından da büyük sorunlar var. Turizm bölgelerine gerekli ilgi gerekli özen gösterilmiyor. Tarımda yaşanan ciddi sorunlar var. Bunların hepsini biliyoruz ve hepsini aşmak mümkün. Bunları nasıl aşılacağını da bütün sanayici arkadaşlarıma oturdum madde madde anlattım. ‘Bizim bu açıklamalarımız sizin kafanızda herhangi bir soru bırakıyorsa bize rahatlıkla söyleyin’ dedim. Ama çıkışta şunu gördüm, evet Türkiye demokrasisini geliştirmek zorunda olan bir ülkedir, Türkiye üretmek zorunda olan bir ülkedir, evet Türkiye güçlü bir sosyal devlet olmak zorundadır. Türkiye bütün komşuları ile ve bütün dünya ile barış içinde yaşamak zorundadır ve evet Türkiye bütün bu dört koşulu sürdürülebilir kılmak zorundadır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.