Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

Kılıçdaroğlu’ndan İnegöl’ün İl Olması İçin Teklif

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İnegöl İlçesi’nin İl olması için kanun teklifi verdi. Teklif, İnegöl adıyla yeni bir il kurulmasını öngörüyor.

Kılıçdaroğlu’nun ilk imza sahibi olduğu ‘İnegöl Adıyla Yeni Bir İl Kurulması Hakkında Kanun Teklifi’ TBMM Başkanlığına sunuldu. Teklif, Bursa İline bağlı İnegöl İlçesinin il yapılmasını öngörüyor. Teklife göre; İnegöl adıyla yeni bir il kurulacak.  

Gerekçede; idari, ekonomik, sosyal ve kültürel nedenlerle hem bölge halkına hem de ülke ekonomisinin zenginleşmesine önemli katkılar sağlayacağı dikkate alınarak Bursa İli İnegöl İlçesinin ilçe statüsünün il olarak değiştirilmesi amacıyla teklifin hazırlandığı belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.