Kılıçdaroğlu’ndan Miting Uyarısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarın İstanbul Maltepe’de yapılacak mitingle ilgili, “Ben Dragos’tan miting alanına yalnız yürüyeceğim. O nedenle ‘ben de gidip genel başkanla yürüyeceğim’ diyen vatandaşlarıma şimdiden bir uyarı yapayım; beni Dragos’ta beklemeyin, Dragos’tan miting alanına kadar yalnız yürüyeceğim. Bu mitingi yaparken miting alanına bayrak dışında, adalet pankartı dışında ve Atatürk posteri dışında hiçbir şey istemiyorum” dedi.


Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde Ankara’dan İstanbul’a gerçekleşen Adalet Yürüyüşü, 24. gününe Tuzla Belediye Stadı Mevkii’nden başladı.

"RAHAT YÜRÜDÜK"
Yürüyüşöncesinde basına açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, “Yürüyüşe başlarken 24. günde İstanbul’a gider miyiz, gitmez miyiz diye belli çevrelerde endişeler vardı. Ama kararlılığımız vardı, inancımız vardı. Rahat yürüdük. En azından kendi açımdan söylüyorum, rahat yürüdük ve 24. güne başlayan noktaya geldik” dedi.

VATANDAŞLARA VE GÜVENLİK GÜÇLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ
Bu süre içinde dört mevsimi de yaşadıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
“Soğuk günleri yaşadık, sıcak günleri yaşadık, yağmurlu günleri yaşadık, sisli günleri yaşadık ve Türkiye’nin ne kadar güzel olduğunu farkına bir kez daha vardık. Yürüyerek o güzel coğrafyayı izlemek gerçekten son derece huzur vericiydi. Yolda ilgi gösteren çok sayıda vatandaşım vardı. Onlara yürekten teşekkür ediyorum. Bizi protesto eden vatandaşlarım vardı. Onlara da yürekten teşekkür ediyorum.
Demokrasinin güzelliğini birlikte yaşamalıyız. Yan yana olan birisi protesto ederken diğeri alkışlayan vatandaşlarımız yan yana bunlar arkadaşlar aslında siyasetin de böyle belli bir kültüre ulaşması bu kültüre ulaşması beni emin olun son derece rahat kılar. Bu yürüyüşün amacı da zaten bu, adaleti bir şekliyle sağlamak.
Bu arada güvenlik güçlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Onlar bizim güvenliğimizi sağlamak için özveriyle çalıştılar, polisi, jandarması, bu şunu gösteriyor, bir siyasal iktidarın değil de halkın polisi halkın jandarması olunca aslında halkla aralarında hiçbir sorun yok. Biz barışçıl bir yürüyüş yaptık. Onlar bizim güvenliğimizi sağladılar. Kendilerine yürekten teşekkür ediyorum.”

"MİTİNG ALANINA YALNIZ YÜRÜYECEĞİM"
Kılıçdaroğlu, yarın Maltepe’de düzünlenecek mitinge ilişkin uyarıda da bulunurken, şunları kaydetti:
“Yarın mitingimiz olacak. Ben Dragos’tan miting alanına yalnız yürüyeceğim. O nedenle 'ben de gidip genel başkanla yürüyeceğim' diyen vatandaşlarıma şimdiden bir uyarı yapayım, beni Dragos’ta beklemeyin, Dragos’tan miting alanına kadar yalnız yürüyeceğim, eğer ilgi gösterirseniz tabi miting alanına gelin.  Ben miting alanına 2.5-3 kilometrelik bir yürüyüşle geleceğim ve orada hep birlikte mitingimizi gerçekleştirmiş olacağız.

"BAYRAK, ADALET PANKARTI VE ATATÜRK POSTERİ DIŞINDA HİÇBİR ŞEY İSTEMİYORUM"
Bu mitingi yaparken miting alanına bayrak dışında, adalet pankartı dışında ve Atatürk posteri dışında hiçbir şey istemiyorum. Hiçbir şey. Altı oklu bayrak da istemiyoruz. Hep beraber adalet istiyoruz. Bayrağımız var. Bizim bayrağımız, milli bayrağımız, dolayısıyla o bayrağın altında hep birlikte yaşıyoruz, Atatürk ortak değerimiz ve Atatürk posteri olacak, onun dışında hiç kimsenin başka bir pankart getirmesi bir başka bayrak açmasını asla doğru bulmuyoruz. Bunu yapanları da provokatör olarak değerlendiriyoruz. O açıdan bütün arkadaşlarımı ve güvenlik güçlerinden istirhamım bu üçünün dışında başka bir pankartı alana sokmasınlar.”

BASIN MENSUPLARINA DA TEŞEKKÜR ETTİ
Kılıçdaroğlu, basın mensuplarına teşekkür ederken, “Bu süre içinde beni yalnız bırakmayan değerli basın mensuplarına da şükranlarımı sunuyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar, sizlerin de zor onlar yaşadığını biliyorum,  özellikle kameraman arkadaşlar arka arkaya giderken arada bir kazalar yaptılar, umarım, onlar da ciddi bir yaralanma olmamıştır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.