Öne Çıkanlar chp Covid19 tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül bm aselsan Koronavirüs Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping Cengiz inşaat

Kılıçdaroğlu’ndan Sınav Açıklaması: Bunun Vebali Ülkeyi Yönettiklerini Sananlardadır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını eleştirerek, “Bu tablonun vebali 16 yıldır bu ülkeyi yönettiklerini sananlardadır. Ne diyorduk? Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor...” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, LGS ve YKS sonuçları hakkında Twitter’dan değerlendirmelerde bulundu. Mevcut eğitim anlayışı ile çağdaş uygarlığın yakalanamayacağını söylediklerini anımsatan Kılıçdaroğlu, “Yönetilemeyen Türkiye!” başlığıyla yayımladığı açıklamasında şunları kaydetti:

“Türkiye Yönetilmiyor”

"Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS); 1 milyon 180 bin öğrenci katıldı. Yaklaşık 190 bin öğrenci hiçbir liseye kayıt yaptıramadı. 122 bin 539 öğrenci ise istemediği bir okula zorunlu olarak yerleşti. Milyonlarca çocuğumuz eğitimde her Bakanın değişen eğitim politikalarının kurbanı oldu... Liseyi bitiren bu çocuklarımızın katıldıkları Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları ise içler acısı... Derslere göre verdikleri doğru cevap ortalamaları şöyle; Temel matematikte 40 soruda doğru cevap ortalaması 5.6, Fen bilimlerinde 20 soruda doğru cevap ortalaması 2,8, Matematikte 40 soruda doğru cevap ortalaması 3,9, Fizikte 14 soruda doğru cevap ortalaması 0,4, Kimyada 13 soruda doğru cevap ortalaması 1,1, Biyolojide 13 soruda doğru cevap ortalaması 1,6. Bu tablonun vebali 16 yıldır bu ülkeyi yönettiklerini sananlardadır. Ne diyorduk? Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor...”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.