Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, CHP Kongresi’ni terk etmesine ilişkin, “Sayın Kılıçdaroğlu o tavrı ile yanlış yapmıştır ve ben de haklı tavrımı ortaya koydum. İfadesi eleştiri sınırları içinde kalan bir eleştiri değildir, hakarettir. Cumhurbaşkanı’na ‘diktatör’ diyemez. ‘Diktatör bozuntusu’ hiç diyemez. Bu şekilde bir ifade kullanması şık değil, doğru değil” dedi.

AK Partili Özdağ, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun sözleri üzerine CHP’nin 35. Olağan Kurultayı’nı terk etmesine ilişkin ANKA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görevlendirmesi ile AK Parti’yi temsilen Kurultay’a katıldıklarını belirten Özdağ, başka partilerden de temsilcilerin orada olduğunu kendisinin de AK Parti’yi temsilen Kurultaya gittiğini bunun da demokrasinin bir gereği olduğunu kaydetti.

 

-“BU ŞEKİLDE BİR İFADE KULLANMASI ŞIK DEĞİL”-

AK Parti adına Kılıçdaroğlu’nun 30-35 dakikalık bir konuşmasını dinlediklerini belirten Özdağ, “Eleştirilerini dinledik, Türkiye’nin yönetilemediğini söyledi. Bunlar eleştiridir demokrasi de çok sesliliği gerektirir zaten. Ama ‘diktatör bozuntusu’ sözlerine tahammül edemedim. Sayın Kılıçdaroğlu o tavrı ile yanlış yapmıştır ve ben de haklı tavrımı ortaya koydum. İfadesi eleştiri sınırları içinde kalan bir eleştiri değildir, hakarettir. Cumhurbaşkanı’na ‘diktatör’ diyemez. ‘Diktatör bozuntusu’ hiç diyemez.  Seçilmiş bir iradeye, yüzde 52 oyla seçilmiş birine, 90 yıllık bir siyasi partinin genel başkanlığını yapan, genel müdürlük yapmış, milletvekilliği yapmış, grup başkanvekilliği yapmış tecrübeli bir siyasetçinin bu şekilde bir ifade kullanması şık değil, doğru değil” diye konuştu.

 

-“GEÇMİŞTE OLDUĞU GİBİ SİBİRYA’YA SÜRÜLÜRDÜ”-

Diktatörlerin olduğu ülkelerde ikinci partilerin olamayacağını olsa bile yüzde 1-2 oy alabileceğini belirten Özdağ, “Diktatör arıyorsa yakında Saddam’a baksın. Diktatör arıyorsa Çin’e, Kore’ye ya da Nijerya’ya baksın. Ülkede diktatör olsaydı evine değil geçmişte olduğu gibi Sibirya’ya sürülürdü” ifadelerini kullandı.

Kongre’den ayrılma kararını Davutoğlu’na bildirmediğini ve Davutoğlu’nun şuana kadar kendisine geri dönüş yapmadığını kaydeden Özdağ, ayrılma kararını kendinin aldığını ayrılırken de CHP’liler ile vedalaşmadığını söyledi.

Özdağ, kongrede kendisine AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Mali İdari İşler Başkanı Fatma Betül Keskin’in de eşik ettiğini belirtti.

 

-“BÖYLE BİR ORTAMDA DAHA DİKKATLİ OLMALIYDI”-

CHP’nin bundan sonraki kongrelerine davet edilmeli halinde gidebileceklerini kaydeden Özdağ, “Partiler arasında kin gütmeyiz. Her olayı ayrı değerlendirmekte fayda vardır. AK Parti’nin orada katılacağı biliniyordu. Diğer partilerin de tepkileri var onları da gördüm orada. Daha dikkatli konuşmasında bir siyasetçinin, siyasete seviye kazandırmamız gereken bir ortamda, parlamentoya itibar kazandırılacak bir ortamda, vesayetlere meydan okuduğumuz dönemde kalkıp, seçilmiş bir cumhurbaşkanına kalkıp bu şekilde hitap etmek doğru değil” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.