Öne Çıkanlar galatasaray rusya Covid19 Koronavirüs chp enflasyon terörist Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar AİLE bugünün gündemi gündem özeti cumhurbaşkanı erdoğan

Kocaoğlu’ndan Tören Krizi Açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZBAN açılış töreninin programının kendilerine önceden bildirilmediğini belirterek, “Kürsüye çıktığımda bazı gruplar tarafından yuhalandım. 'İn aşağı' ve 'konuşma' gibi hakaretlere maruz kaldım. Tören sırasında bağırıp çağıranları Sn. Başbakan dahil kimse susturmaya çalışmadı bile. Bunu da çok yadırgadım” paylaşımında bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, bugün Selçuk-Torbalı İZBAN hattının açılış töreninde yaşanan krize ilişkin Twitter’dan açıklamalarda bulundu. Kürsüde konuştuğu sırada vatandaşlar tarafından aleyhine atılan sloganlar nedeniyle programı terk eden CHP’li Kocaoğlu, hükümet ile İZBAN’da yüzde elli ortak olmalarına rağmen açılış töreni gerçekleştirileceğini basından öğrendiğini belirterek, şunları kaydetti:
“Program bize bugün, yani törenin yapıldığı 8 Eylül tarihinde ulaştı. Yani ortada bir gariplik olduğu belliydi. Ama biz bunu gündem yapıp ortamı germek istemedik. Kürsüye çıktığımda bazı gruplar tarafından yuhalandım. 'İn aşağı' ve 'konuşma' gibi hakaretlere maruz kaldım. İzmir'in seçilmiş belediye başkanı olarak duruşumla, davranışımla böyle bir tavrı hak etmediğime inanıyorum. Tören sırasında bağırıp çağıranları Sn. Başbakan dahil kimse susturmaya çalışmadı bile. Bunu da çok yadırgadım. İzmir Enternasyonal Fuarı açılışında, Açıkhava Tiyatrosu'nda yaşananları herkes hatırlayacaktır. Zamanın Sanayi Bakanı Nihat Ergün'e protesto olunca, ben kürsüye fırlayıp herkesi susturmuş ve Sayın Bakan'dan özür dilemiştim. Devlet adamlığı, siyasetçilik budur; konuğuna, ortağına, devlet büyüğüne nasıl davranılacağını göstermektir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.