Öne Çıkanlar kosgeb çin Alkın Kalkavan Alpay Karadağ Kulp ege ihracatçı birlikleri çukurova belediyesi medicana Goggle fransa pkk Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva

Kurtulmuş: 65. Hükümet Reform Ve Atılım Hükümetidir

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada “64. Hükümet, reform hükümetiydi. 65. Hükümet ise, reform ve atılım hükümetidir” dedi.

65. Hükümetin ilk Bakanlar Kurulu toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de yapıldı. Toplantının ardından açıklama yapan Kurtulmuş, kurul toplantısında hükümet programının çok detaylı görüşüldüğünü, Başbakan yardımcılarının görevlendirmelerinin yapıldığını, Türkiye’nin iç ve dış tehditleriyle ilgili Genelkurmay Başkanı, Milli İstihbarat Teşkilatı, İçişleri ve Dışişleri Bakanlığınca sunum yapılarak konunun değerlendirildiğini söyledi. 64. Hükümetin göreve geldiği gün reform hükümeti olarak değerlendirildiğini ifade eden Kurtulmuş, 65. Hükümete isim koymak gerekirse, bunun “Reform ve atılım hükümeti” olacağını belirtti. Bundan sonra atılacak büyük adımların hesaplarının yapılıp gerekli çalışmaların sürdürüleceğini ifade eden Kurtulmuş,  Pazar günü Meclis’te güvenoyu almasının ardından 65. Hükümetin resmen kurulacağını belirtti.

-DAVUTOĞLU’NA TEŞEKKÜR-

64. hükümetin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’na şükranlarını sunduklarını ifade eden Kurtulmuş, “Zor bir geçiş döneminde, 7 Haziran’dan sonraki geçiş sürecinde anayasal zorunluluk olarak kurulan hükümete başkanlık eden Sayın Ahmet Davutoğlu’na hükümetimiz adına şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

-BAŞBAKAN YARDIMCILARININ GÖREVLERİ-

Bugünkü bakanlar kurulu toplantısında Başbakanlığın uhdesinde olan kurum ve kuruluşlarla ilgili başbakan yardımcıları bakımından görevlendirmeler yapıldığını ifade eden Kurtulmuş, bu görevlendirmeleri şöyle sıraladı:

“Başbakan Binali Yıldırım: Kendisine bağlı kurum ve kuruluşlar, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Tanıtma Fonu Kurulu Genel Sekreterliği. 

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli: TBMM ile ilişkiler, reformların ve yatırımların koordinasyonu ve izlenmesi, yatırım ortamının iyileştirilmesi.  İlişkili kurum ve kuruluşlar, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek: İlişkili kurum ve kuruluşlar, Hazine Müsteşarlığı, T.C. Merkez Bankası, T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Türkiye Kalkınma Bankası.

Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş: Görevleri, Milli Güvenlik Kurulu'nun tavsiye kararlarının ve görüşlerinin değerlendirilmek üzere Bakanlar Kurulu'na sunulması kabulü halinde bu tavsiye kararanlarının uygulanmasının koordinasyonu ve izlenmesi. Kıbrıs ile koordinasyon işleri, Medeniyetler İttifakı Projesi'nin yürütülmesi, 100. yıl anmaları ile ilgili konuların koordinasyonu.  Kurum ve kuruluşlar, Yurtdışı Akraba Toplulukları Başkanlığı, Atatürk Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak: İnsan hakları ile ilgili kurullar ve ilgili konuların koordinasyonu. İlgili kurum ve kuruluşlar, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Kurumu, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: Görevleri, Hükümet sözcülüğü, kamu diplomasisi ile ilgili işleri yürütülmesi ve Danıştay ile ilgili ilişkiler. İlgili kurum ve kuruluşlar; Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü, Radyo Televizyon Üst Kurulu."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.