Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İyi Parti tsk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener esnaf Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar YKS chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

Kurtulmuş: OHAL Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine Aykırı Değildir

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, OHAL durumunun Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine aykırı olmadığını belirtti.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Twitter hesabından OHAL durumunun Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine nasıl etki edeceğine ilişkin açıklamada bulundu.

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 15. maddesinin, olağanüstü hallerde yükümlülüklerin askıya alınmasını düzenlediğini belirten Kurtulmuş, savaş veya ulusun varlığını tehdit eden başka genel bir tehlike halinde her yüksek sözleşmeci tarafın, durumun getirdiği ölçüde ve uluslararası hukuktan doğan başka yükümlülüklere ters düşmemek koşuluyla bu sözleşmede öngörülen yükümlülüklere aykırı tedbirler alabileceğini belirterek, “Dolayısıyla OHAL Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine aykırı değildir” açıklamasında bulundu.

Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı:

“Sözleşmenin 15. maddesi gereği aynen Fransa’nın uyguladığı gibi, Türkiye de bu maddeye istinaden buradaki yükümlülüklerin diğer uluslararası yükümlülüklerle çelişmemesi kaydıyla bu maddeyi uygulayacaktır. Burada demokratik kazanımlardan asla geri adım atılmayacağını bir kere daha ifade etmek istiyorum.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.