Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan Rowland Shanghai Astronomi Müzesi Kalp Krizi Sebepleri

Kurtulmuş’dan ‘Bitcoin’ Açıklaması: Henüz Resmi Bir Tavrımız Yok

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş,  dünyada bitcoinle ilgili olarak tereddütlerin, şüphelerin giderilmediğini belirterek, “Bununla ilgili olarak da Merkez Bankası ve İstanbul Borsası, bitcoin piyasasını yakından takip eden çalışmalarını sürdürüyorlar. Henüz bu anlamda bizim de resmi olarak bir tavrımız ortada değildir ama araştırmalar sürdürülüyor. Yani kimi ülkeler bitcoini kurtarıcı olarak görüyor, kimileri de bunu şeytanlaştırıyor. Bu seyri biz de Türkiye olarak yakinen takip ediyoruz” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda dün akşam milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, taşeron işçilere ilişkin, “Taşeronlar, yaklaşık 450 bin taşeron kamu çalışanları olarak, 400 bin taşeron da belediye ve il özel idarelerindeki taşeronlarımız bu kapsamdan istifade edecekler. 4/C'liler 4/B statüsüne gelecekler. Ayrıca, çalışma süreleri itibarıyla da yaklaşık altı aylık olan süre on aya çıkarılmış olacak. Bununla ilgili detaylı son çalışmada mevsimlik işçilerin tekrar bu kapsama alınması öngörülüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bu konuyla ilgili detaylı çalışmayı bitirmek üzere” dedi.

“HENÜZ DÜNYADA BİTCOİNLE İLGİLİ OLARAK TEREDDÜTLER, ŞÜPHELER GİDERİLEBİLMİŞ DEĞİLDİR”

Dijital parayla ilgili soruya da Bakan Kurtulmuş, “Bitcoin, biliyorsunuz, şu anda, ülkelerin bir kısmı bitcoini destekliyor, bir kısmı yasaklıyor. Henüz dünyada bitcoinle ilgili olarak tereddütler, şüpheler giderilebilmiş değildir. Bununla ilgili olarak da Merkez Bankası ve İstanbul Borsası, bitcoin piyasasını yakından takip eden çalışmalarını sürdürüyorlar. Henüz bu anlamda bizim de resmi olarak bir tavrımız ortada değildir ama araştırmalar sürdürülüyor. Konu sürekli olarak gelişiyor, bu konuyla ilgili yaklaşımlar değişiyor ve ümit ederim ki belli bir noktaya gelinir. Yani kimi ülkeler bitcoini kurtarıcı olarak görüyor, kimileri de bunu şeytanlaştırıyor. Bu seyri biz de Türkiye olarak yakinen takip ediyoruz” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.