Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan suriye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türkiye ak parti yunanistan abd vakıfbank

Kurultay Başkanlığını Karayalçın Üstlendi

CHP'nin 35. Olağan Kurultay Başkanlığını eski İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın yürüttü. 

Karayalçın, konuşmasında şöyle konuştu: 

"Sayın Genel Başkanımız, kurultay delegelerimiz, basın mensupları sizleri selamlıyorum, ayrı ayrı sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 35. Olağan Kurultayımızın başkanlık divanına beni seçerek göstermiş olduğunuz güven nedeniyle hepinize şükranlarımı sunuyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum. Parti hukukumuz, tüzüğümüz, yönetmeliklerimiz, kurultaylarımıza ülkenin ve partinin genel sorunlarını ve partinin ilkelerini ve tutumunu görüşme ve karara bağlama görevini vermiştir. 2016'nın koşulları ülkenin yerel sorunlarının da partimizin genel sorunlarının da iç içe geçtiği bir görünüm sergilemektedir. Türkiye'nin sorunlarına çözümü için öncelikle CHP'nin sorunlarının çözülmesi gerekmektedir.  2.5 ay önce bir seçim yapıldı ve Türkiye'yi bugün bir tek parti hükümeti yönetmektedir, ancak ülkemiz idari iktisadi ve siyasi olarak çok vahim sorunlarla karşı karşıya bulunmaktandır.

Döviz cinsinden milli gelir düşmekteyse, işsizlik yükselmekteyse, ihracat ithalat bütün pazarları daralmışsa, Türkiye'nin her yerinde sorunlar artmışsa, haksız yere gazetecilerimiz tutuklanmışsa, bunları tek tek saymaya gerek olmadığı kanısındayım.

Ülkemizin birinci sınıf demokrasinin koşullarının egemen olduğu bir ülke haline getirilmesi için, halkımızın gelirini artırmak için, toplusal barışımız için bu kapandan kurtulmak zorundayız. İktidara gelmek zorundayız. Ben CHP'nin iktidara geliş yolunu örgütlerimizi yeniden yapılandırarak gerçekleştirebileceğimize inanıyorum. Bir ayrıntının altını çizmek gerekir. Yeniden tanımlama değil, yeniden yapılandırma diyorum. CHP'nin kimliğini yeniden tanımlamamıza gerek yok. Bizler Atatürkçüyüz, sosyal demokratız. Türkiye'nin Anadolu ve Trakya'nın felsefi değerlerine inanan bir partiyiz. Çok açık değil mi, neden kendimizi tanımlayalım?

Bir konunun altını çizmek istiyorum. CHP'nin kitle partisi olduğu doğrudur, partimize gelecek, bize katılacak her kardeşimizi sevgiyle kucaklamaya hazırız. Ancak CHP'ye katılanlar bilmelidir ki biz ötekileştirilmişlerin partisiyiz. Buraya gelecekler bunları bilerek gelmelidir.

12 Eylül yasalarının öngördüğü idari birimlere göre, örgütlenme yerine halk tipi örgütlenmeye geçmelidir. Zaten biz demiyor muyuz, siyaset toplumsal sorunların çözümü için yapılmalıdır. Geçmişte şanlı kurultaylarımız oldu, bunların ilklerinde zaten CHP'nin içinde ortaya çıkmış olan gelişmeleri karar bağladık. Örneğin unutulmaz öncelikli hedefler bildirgemiz gibi kimi kurultyalarımızda da daha sonra partideki olacak gelişmelerin kararlarını aldık. Bu yol bizi iktidara taşıyacak olan yoldur. 35. Kurultayın alacağı kararlarla başlayacaktır. Umudumuz örgütümüzdür. Umudumuz halkımızdır yaşasın haklımız yaşasın örgütümüz yaşasın CHP."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.