Öne Çıkanlar bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

KYK Yurtlarında Yiyeceklere Güncelleme(!)

Samsun'da simide yüzde 50 oranında zam yapıldı. Simide yapılan zam için, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, “Her şeye zam geliyor. Bir simide yüzde 50 zam yapılır mı? Her ürüne olduğu gibi çok fazla zam yapıldı. Artık çay ve simit ikilisi tarihe karıştı.  Bu kadarı da olmaz! ” dedi.

1 Liradan 1,5 Liraya çıkarıldı!!!

Samsun'da yaklaşık 4 yıldır 1 liradan satılan simit, gelen zamla birlikte 1,5 liradan satışa sunuldu. Gözlerini her gün yeni bir zamla açan vatandaşlar, kahvaltılık simit almak için girdikleri simitçilerde büyük bir şok yaşadı. Simide yüzde 50 oranında zam geldiğini duyan vatandaşlar, "Simitte mi Amerika'dan geliyor." diye tepki gösterdi.

Yoksulluk sınırının altındayız!

Ülke nüfusunun büyük bölümünün yoksulluk sınırının altında yaşadığını belirten Yaşar, “vatandaşlarımız her yeni güne ayrı bir zam haberi ile uyanıyor. Pirince zam gelmiş 5 TL den 7 TL olmuş. Çorum/Osmancıkta yetişmiyor mu bu, %40 zam da neyin nesi? Simide yapılan yüzde elli oranındaki zammın ise açıklaması yok. Acilen kuruluş ve kurtuluş ayarlarına dönmek şarttır, tüketim ekonomisi üretim ekonomisine geçmelidir. Kriz kapıdan içeri girdi, aklınıza gelebilecek her sektörde 3 ay içerisinde yüzde 100'e varan zam yapıldı. Şirketler batıyor, küçük esnaf kan ağlıyor, işsizlik ciddi şekilde artıyor. Sözle değil doğru eylemle önlem alınmalı!” diyerek ekonominin içinde bulunduğu olumsuz tabloyu gözler önüne serdi.

KYK Yurtlarında Yiyeceklere Güncelleme(!)

Kredi yurtlar kurumundaki fiyat artışlarına değinen Bedri Yaşar; “KYK’da kalan çocuklarımız dahi bu zamlardan etkilendi. Ekmek ücretsizken 25 kuruş, Tavuk 4 TL iken 5,25, Çorba ve Pilav 2 TL iken 2,5, Kuru Fasulye 2,5 TL iken 3,5, Makarna 2,25 iken 2,75 TL oldu. Bu zamlara karşılık akşam yemeği beslenme yardımına sadece 1 TL zam yapıldı. Bu çocuklarımızın birçoğunun aileleri asgari ücretle geçimini sağlamaya çalışıyor. Ama bu yapılan zam, yaşatılan mağduriyet ‘sosyal devlet’ ilkesiyle uyuşmuyor. Acilen önlem alınması gerekiyor. Doların 6.30’a ulaştığı günümüzdeki ekonominin gidişatındaki aksaklığı görmemek mümkün değil. Bu aksaklığa mahal vermemek ve vatandaşımızı daha fazla mağdur etmemek için ülkenin ekonomi politikaları konusunda uzman yardımı alması gerekiyor.” Sözleriyle ekonomideki aksaklıklara ve yapılan zamlara tepki gösterdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.