Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tesk genel başkanı bendevi palandöken abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş

Maliye Bakanı'ndan Hayvansal Ürünlere Zam Yanıtı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, hayvansal ürünlerin fiyatlarının serbest piyasa şartlarında arz/talep dengesine göre oluştuğunu, fiyat değişimlerinde iklimsel, üretim dönemleri, dünyadaki gelişmeler vb. faktörlerin etkisinin olabildiğini ifade etti.

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter’in soru önergesini yanıtlayan Maliye Bakanı, “Hayvansal ürünlerin fiyatları serbest piyasa şartlarında arz/talep dengesine göre oluşmakta olup, fiyat değişimlerinde iklimsel nedenler, üretim dönemleri, dünyadaki gelişmeler vb. faktörlerin etkisi olabilmektedir” dedi.
Maliye Bakanı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca et ve süt fiyatlarının günlük olarak takip edildiğini ve sektörün paydaşları ile sürekli iletişim kurularak mağduriyet yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca ekmek fiyatları ve ekmek üretiminde kullanılan hammadde fiyatları konusunda ilgili paydaşlarla görüşmelerin yapıldığını hem tüketici hem de üretici için uygun şartların sağlanması amacıyla gerekli çalışmaların yapıldığını bildirdi.
Enflasyon rakamlarına da işaret eden Maliye Bakanı, “2015 yılı sonu enflasyonu yüzde 8,81’dir. Enflasyon 2016 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre; yüzde 1,82 artış, Şubat ayında yüzde 0,02 düşüş, Mart ayında yüzde 0,04 düşüş, Nisan ayında yüzde 0.78 artış ve Mayıs ayında yüzde 0,58 artış göstermiştir. 2015 yılı Mayıs ayında bir önceki yılın Aralık ayına göre değişim oranı yüzde 5,30 ve 2016 yılı Mayıs ayında bir önceki yılın Aralık ayına göre değişim oranı ise yüzde 3,15 olarak gerçekleşmiştir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.