Öne Çıkanlar istanbul galatasaray myk EMİNE ERDOĞAN cumhurbaşkanı Kuşadası Belediyesi Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha ak parti yasama Koç Holdingin 2023 yılı net karı dinlenme tesisleri suriye

Mansur Yavaş, Ankara İçin Projelerini Anlattı

CHP ve İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, katıldığı bir televizyon programında Ankara’ya dair projelerini açıkladı. Ulaşımdan su indirimlerine, temiz enerjiden kadınların istihdamına kadar birçok projesi hakkında bilgi veren Yavaş, adaylık sürecinde yaşananları da anlattı.
 
 
CHP ve İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi ortak adayı Mansur Yavaş, Habertürk TV’de Didem Arslan Yılmaz’ın sunduğu ‘Türkiye’nin Nabzı’ programında soruları yanıtladı. Adaylık sürecinden, CHP’den istifasına kadar pek çok konuda merak edilenleri cevaplayan Mansur Yavaş, Ankara projelerini de bu programda açıkladı. Açıklamalarına, “Ankara’ya her şeyden önce huzur ve mutluluk vaat ediyorum” diyerek başlayan Yavaş, 2009 ve 2014 seçimlerinde her kesimden oy aldığını belirterek, “Kesinlikle bir çatışma ortamına girmeden, yerel yönetici kimliğim öne çıktığı için, yerel yönetimler haricinde siyasi tartışmalara girmeyi uygun bulmuyorum. 2009 yılında da ileri sürdüğümüz projelerin birçoğu hem Ankara’da uygulandı hem de Türkiye’nin birçok yerinde uygulanıyor. Dolayısıyla bir yarışa girdiğiniz zaman kazanmasanız da insanların yararına olan projelerin uygulanması ve insanların mutlu olması çok hoşunuza gidiyor” dedi.
 
 
ANKARALILIK, ANKARA’DA YAŞAMAKTIR
Adaylık süreci hakkında açıklamalarda bulunan Yavaş, “Sayın Kılıçdaroğlu benimle temasta bulundu. 29 Ekim tarihinde kendisiyle görüştük. Bizimle çalışmak istediğini belirtti. Tahmin ediyorum araştırmalar yapmışlar. İnsanlar burada haksızlık, hukuksuzluk olduğunu düşünüyorlar. AK Partililer dahil 'Mansur Yavaş'ın elinden bu seçim alındı' kanaati var. Sayın Kılıçdaroğlu da Ankara'da durumun tersine dönmesi, iyi şeyler yapılmasını istedi. Ankara'da artık birçok şey artık geri dönülmez hale geldi. Ankara'nın bir beş yıla gerçekten tahammülü yok” dedi.
 
 Ankara’da, Ankara’nın çevresindeki illerden gelen çok sayıda insan olduğunu belirten Yavaş, “Ankaralılık, Ankara’da yaşamaktır. Ankara’da Başkentlilik önemlidir. Gelen herkesi, Ankaralı kabul ediyoruz. Onlar da kendilerini öyle hissediyorlar. Polatlı’nın soğanını, Beypazarı’nın havucunu ya da Meke Köyü’nün imar sorununu bilmek farklı bir şey, bir de bilgileri başkasından öğrenmek farklı bir şey. Ben Ankara’nın bütün ilçelerini bilirim. Ne yetişir, insanların problemlerini bilirim. Rakibimin Ankara’yı daha önceki belediye başkanları kadar bilmediğini düşünüyorum. Onu bürokratları yönlendirecektir, ben bürokratlarımı yönlendireceğim. Çünkü ben zaten Çubuk’un, Kızılcahamam’ın neyi zengin, Güdül’de neler yapabiliriz, hepsini ben zaten biliyorum. Ben Ankara’yı kendi zenginlikleri ve değerleriyle kalkındırmayı amaçlıyorum. Bunu da iyi bildiğimi iddia ediyorum” diye konuştu.

 

81 İL ÇİÇEK, ANKARA BİR BUKET
Siyasi tartışmalara girmeden, Ankara için yapacaklarını anlatacağını ifade eden Yavaş, “Bu projelerin içinden Türkiye için de önemli projeler çıkacak. Ben belediye başkanlarının hizmetleriyle öne çıkmaları, kendilerinin görünmez olması gerektiğini düşünüyorum. Belediye başkanlarının partilerin genel başkanlarıyla veya onların siyasi görüşleriyle uğraşmaları gibi bir görevi yok. Ankara da çok önemli bir yer. 81 ili Türkiye’de bir çiçek olarak ele alırsak, Ankara bir buket. Ankara her tarafı birleştiren bir Başkent. Atatürk’ün bize emaneti. Bizden sone gelecek nesillerin de bize emaneti. Dolayısıyla, başkent kimliğini öne çıkarmak, geliri ve huzuruyla, her yönüyle öne çıkarmak ve burada yaşayan insanları mutlu etmek amacımız. Belediye başkanının, siyasi düşünceleri ne olursa olsun, onu kalbine gömüp, sadece ve sadece bütün insanlara saygı duyması gerekiyor. Bir otobüs görüyorsunuz. Otobüste bir dolu insan var. Onlara baktığınız zaman bunların partisi ne diye göremezsiniz zaten. Onlar insandır. Belediye başkanı da hizmet verdiği herkese o gözle bakarsa, sorun yaşanmıyor. Herkesin dertlerini de öğrenmiş oluyor ” diye konuştu.

 
5 MİLYON ANKARALI’YI KUCAKLAMAYA GELİYORUZ


Seçim çalışmalarına yönelik bilgi de veren Yavaş, şöyle konuştu:
 

“Ayın 15’inde aday tanıtımımız olacak. Hemen ardından CHP ve İYİ Parti yöneticileri bir araya gelecek. İl başkanları birbirleriyle görüşüyor. Seçim güvenliği konusunda neler yapabileceklerini konuşuyorlar. Bir görev taksimi yapıyorlar. İYİ Parti 'Mansur Yavaş bizim adayımız değil' diye düşünmüyor. Ben aynı zamanda İYİ Parti'nin de adayıyım. Ankara'nın adayıyım. 5 milyon Ankaralıyı kucaklamaya geliyoruz. Seçim bittikten sonra Ankara nefes alacak. Asla ve asla hükümetle, muhtarlarla, rakipleriyle kavga eden birisi değilim. Seçimi kazandığınız andan itibaren yapacağınız işlere yoğunlaşacaksınız.”
 

BAŞKENT KİMLİĞİ ÖNE ÇIKMIŞ BİR ANKARA…
Mansur Yavaş, nasıl bir Başkent hayal ettiğini de şöyle anlattı:
“Her şeyden önce Atatürk’ün bize emanet ettiği, başkent kimliğinin öne çıkması lazım. Ortak değerimiz Ankara, ekonomisiyle, her şeyiyle… Dolayısıyla Ankara’da yaşayan insan, ‘Ankaralıyım’ dediğinde, buranın Başkent olduğunun bilinmesi lazım. Yurt dışında Türkiye denince, hemen ‘İstanbul mu’, ‘Antalya mı’ deniliyor. Ankara’nın yerel değerleriyle birlikte meşhur olması lazım. 24 saat hayatın sürdüğü, sokaklarında insanların yürüdüğü, otoban olmayan, kaldırımları geniş ve insanları mutlu bir başkent olmalı…”
 
 
YOL AÇMAK TRAFİĞİ AZALTMIYOR
Sokaklarda insanların koştura koştura yürüdüğünü belirten Mansur Yavaş, “Ankara’nın içerisinde karşıdan karşıya geçemiyorsunuz. İnsanlar arabayla geçtiği zaman, dükkanların hiçbirini görmüyor. Oysa biraz yürüse, dükkan sahiplerinin de cirosu artacak. Bunların hepsi, dünyada yapılan araştırmaların sonucu. Sadece otomobiller için şehir yaparsanız, ne kadar çok yol açarsanız trafik o kadar tıkanıyor. Yani sizin yol açmanız trafiği azaltmıyor. Stresli bir şekilde sabah çıkıyorsunuz, saatlerce arabanın içinde oturuyorsunuz. Egzoz gazına maruf kalıyorsunuz. Hükümet çok güzel bir şey yaptı, kapalı alanlarda sigarayı yasakladı. Ama maruf kaldığımız egzoz gazı sigaradan 10 kat daha tehlikeli. Yerel yönetici kenti planlarken, insan odaklı düşünmeli ” ifadelerini kullandı.
 
 
BÜYÜKŞEHİR İŞÇİLERİNE MANSUR YAVAŞ SÖZÜ
İnsanların seçildikten sonra parti rozetlerini çıkarmaları gerektiğini bir kez daha dile getiren Yavaş, “İnsanlar karşısındakilerin ne olduğunu bilemez. Biz herkese hizmet etmek istiyoruz. Partizanlıktan çok çektik. Bize oy verenlere çok hizmet edeceğiz, vermeyenlere az hizmet edeceğiz anlayışının dünyada karşılığı yok.  İltimas, adam kayırma insanın ruhuna yakışan şeyler değil. Şimdi belediye işçileri işten çıkarılacak mı? Ankara Belediyesi'nde insanlara diyorlar ki, 'Mansur Yavaş seçilirse gelecek sizi işten atacak'. Biz şöyle bakarız, Ankara Belediyesi'nde çalışan herkes benim mesai arkadaşımdır. Herkes ev bakıyor, çocuk okutuyor. Baba çocuklarının kahramanı. Bunu kendime yakıştıramam. Emeğinin karşılığını veren herkes benim mesai arkadaşımdır. Ben onları ne zorla mitinge ne de maça götüreceğim.  Yani ben 'Vallahi billahi çıkartmayacağım' mı diyeceğim. Şunu söyleyebilirim, onlara Mansur Yavaş sözü verebilirim” ifadelerini kullandı.
 
 
SEÇİMİ KAZANMAK ZAFER KAZANMAK DEĞİLDİR
Yavaş kendisine gelen “Rakiplerinizle görüşür müsünüz?” sorusu üzerine, “ Tabi ki görüşebiliriz. Biz medeni insanlarız. Biz proje yarıştıracağız. Ankara’yı kim daha iyi yönetir yarışındayız. Net olarak söyleyeyim, seçimi kazanırsak zafer kazanmış olmayacağız. Düşman mı var karşımızda? Demokrasilerde kaybeden yoktur. Biz sadece Ankara’yı daha iyi yöneteceğimizi söylüyoruz. Bundan öte anlam taşımamak lazım. Bunun için karşındakini kötülemenin, demokrasiye sığmayan davranışlar göstermenin hiçbir anlamı yok” dedi.

DİLEĞİM İNSANLARIN HAYIR DUASINI ALMAK
10 yıllık Beypazarı belediye başkanlığımız sırasında çocuklarımızla hiç gö-rüşemedik. Birdenbire evlenecek noktaya geldiler. Adaylığımdan çok memnun değiller ama Beypazarı'nda güzel işler yaptığımızı görünce Anka-ra'ya da güzel işler yapacağımızı düşünüyorlar. Eğer insanların hayır dua-sını alabilirsek başka hiçbir dileğim yok.
 
 
2050 ANKARA VİZYONU
Belediye geleceği planlamak demektir. Artık, 2050 yılı için, dünya nereye gidiyor, neler yapmamız gerekir, diye düşünüyoruz. Biz yapay zekaya geçmiş olsaydık Ankara’daki YHT kazası olmayacaktı. Nesneler haber ve-recekti ve bunlar çarpışmamış olacak. Uydu kentler yapıyoruz. Bilgi ve teknolojiyi, teknoloji ve üretimi, üretimi ve fabrikayı buluşturuyoruz. Akla hayale gelmeyecek birçok teknolojik kuluçka merkezleri, yazılım çiftlikleri oluşturuyoruz. Bir gram dünyayı kirletmeyecek, temiz enerjiyle yapılmış alanlar…


 
ANKAPARK BİR FANTEZİYDİ
Ankapark tabiri caizse patladı. Güvenlik tedbirleri bile doğru dürüst alın-madan Mart ayında açılış yapılacak. İnsanlara bedava yapılacak, belki Çinli turist getirecekler. Bunlar komik şeyler. Peki ihaleyi bir Fransız alsaydı Fransız mı getirilecekti. İnşallah gelir, bizim bir itirazımız yok. Yatı-rım yanlış. Mamak ile Kızılay arasındaki metro bu maliyete çok rahat bir şekilde yapılırdı.

 

ANKARA'DA 7 BİN TAKSİYE BEDAVA TABLET DAĞITACAĞIM
Taksicilerin hepsine birer tane tablet hediye etmek istiyoruz. Müşteri tak-sinin doğru trafikte mi olduğuna bakacak. Reklam gelecek taksicilere. 7 bin tableti bedava dağıtacağız. Biz de para vermeyeceğiz.
 
 
KANAL ANKARA BÖLGESİNDEKİ SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ
O bölgede 30 yıldır çözülememiş, adeta kangren olmuş bir yapı var. Biz geldiğimizde, bölgedeki vatandaşlarla da bir araya gelerek, her kesimin fikrini de alarak, hem projeleri tamamlayacağız hem de bölgenin imar sorunlarını çözeceğiz.
 
 
ANKARAGÜCÜ ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE OYNAYACAK
Sayın Özhaseki’nin Ankara’da 25 yıldır hiçbir milli maç yapılmadığından şikayet ettiğini gördüm. 25 yılın 17 yılında siz iktidardınız. İnönü mü var-dı? Ankaragücü İmalat-ı Harbiye’nin ruhunun takımı, Kurtuluş Harbi’ne emeği geçmiş bir kulüp. Ankaragücü, kişisel kaprisler yüzünden küme düşürülmüş. Zorluklarla 2 defa şampiyon olarak, Süper Lig’e yükselmiş bir kulüp. İnşallah Ankaragücü’nün Şampiyonalar Ligi’nde oynadığını görmek benim arzum. Biz Ankara’da Şampiyonlar ligi maçlarının oynanacağı, Real Madrid’i, Barcelona’yı Ankara’da ağırlayacağımız yılları hayal ediyoruz. İnşallah Ankaragücü, Süper Lig’de şampiyon olan üçüncü Anadolu takımı olacak. Ankaragücü ve diğer kulüplerimizin başka yerlerde maç yapmasına gönlümüz razı değil. Alt yapıdan futbolcu yetişmesini sağlayarak, kalıcı gelirlerle Ankaragücü’nü ve Gençlerbirliği’ni geliştireceğiz. Ben de amatör futbolcuydum. Amatör spor kulüplerinin sorunlarını da biliyorum. Bir an önce masaya oturup, onların da sorunlarını çözeceğiz.


 
ANKARA’NIN TAKSİCİLERİ NAZİK VE BEYEFENDİDİR
UBER olmak yerine taksicilerin UBER gibi çalışmasını isterim. Arzu ederlerse pilot bir uygulama başlatırız ve memnun kalırlarsa uygulamayı yaygınlaştırırız. Tabi bunun için taksicilerimizle de bir araya gelip ortak noktada buluşmamız lazım. Kusura bakmasın kimse ama, Ankara’nın taksicileri İstanbul’dakiler gibi değil. Ankara’nın taksicileri mükemmeldir. Ankara’yı çok iyi bilirler. İstanbul’da, kenti bilmeyen taksiciler var. Ankara taksicilerinden, İstanbul’dakiler gibi şikayetler yok. Son derece nazik ve beyefendiler.

BEŞ YIL İÇERİSİNDE 58 KİLOMETRE METRO
5 yıl içerisinde 58 kilometre metroyu bitirmeyi planlıyoruz. Havaalanı için planlanan bir metro var. Bir de bizim bir alternatif projemiz var. Gar’dan başlayıp, Siteler üzerinden Havaalanına ulaşacak. Ayrıca metrodan indik-ten sonra okullarına ulaşma zorluğu çeken Hacettepe ve ODTÜ öğrencile-rinin sorunlarını da çözmek istiyorum. Metrodan, üniversitelere giden ringlerin sayısını artıracağım.

HALK TAŞIT
Sayın Karayalçın döneminde bir uygulama vardı: Halk taşıt. Sabah erken saatlerde, mesai saatleri de düzenlenerek, asgari ücretli çalışanları ücretsiz taşıyacağız. Bunun için iş yerleriyle görüşeceğiz, mesai saatleri tekrar ayarlanacak. Hem de saatlerde düzenlemenin yapılmasıyla birlikte trafikte de azalma olacak. Bir asgari ücretlinin aylık 250-300 TL’sini yola ayırmasına gönlümüz razı değil. Belediye belki para dağıtamaz ama bu tip projelerle halkın refah seviyesini yükseltebilir.


SANDIK GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYACAĞIZ
Sandığa gitmeyen seçmenin neden gitmediğinin araştırıldığını belirten Yavaş, seçim güvenliğiyle ilgili de şunları söyledi:

“Geçen seçim 12 bin 300 sandık vardı. Şimdi tahmin ediyorum 13 bin civarında olacak. Hem İYİ Parti hem CHP'nin buralara yeterince görevli koyması mümkün. 65 bin kişilik ekiple biz bunu üç-dört türlü kontrol edeceğiz. Eskiden İYİ Parti yoktu sandıkta. Dijital sistemde iki saat içinde insanlara bunu duyurmayı planlıyoruz. Biz geçmişten dersimizi aldık. Bu sadece Mansur Yavaş'ın seçim kazanması değil, insanların güveninin kaybolması çok kötü bir şey. İnşallah iki saatte sonucu tam olarak alacak bir planlamayı yapıyoruz.”


SEÇİMİ KAZANSAYDIM 6-7 BİN LİRA CEPLERİNE KALACAKTI
Ankara’yı en iyi şekilde yöneteceğine inandığını kaydeden Mansur Yavaş’ın projeleriyle ilgili açıklamaları şöyle:

“Ben suda indirim yapılacağını söylemiştim, olamaz demişlerdi. Sonra indirim yapıldı. ASKİ'nin fiyat tespit yönetmeliği var. Dünyada su insan hakkı olarak görülüyor. Belediyenin birinci görevi temiz hava, musluktan içilebilir su ve ulaşımdır. Allah'ın suyunun çok pahalı satılması hoş bir şey değil. İnsanlar su kullanmayı azaltırlarsa çocuklar hasta olur, mikrop kapar. Siz suyu hem musluktan içilebilir şekilde vereceksiniz hem de ucuz vereceksiniz. Yardım alan dört kişilik bir aileye 10 lira bedelle vereceğimi söylemiştim. Seçimi kazanamayınca onlar pahalı su içmeye devam ettiler. Yardım alan aileden sadece sudan dolayı yaklaşık 6-7 bin lira cebinde para kalmış olacaktı.


ÖĞRENCİLERE VE TESİSATINI YENİLEYENLERE İNDİRİM YAPACAĞIZ
Öğrencilerin okuduğu evlere indirimli su vereceğiz. Bize belgelerini getirdikleri takdirde indirimli su vereceğiz. Yerli çim tohumu kullanmak suretiyle, atık sular kullanmak suretiyle tasarruf yapacağız. Kızılırmak suyu mesela evde iki gün yoksunuz, musluğu açtığınızda sapsarı su geliyor. Gerede suyu verildiği zaman yine evlerden sağlıklı içmek zor olacak. Evlerindeki tesisatı değiştirenlere de bir indirim yapacağız.


KÖYLERDE YOK PARASINA SU VERECEĞİZ
Köylere yok parasına su vereceğiz. Köylerdeki yaşamın sürmesi hedefimiz. Köyde yaşamı teşvik edeceğiz. 1 katrilyon para çok büyük paradır. Ben Ankara'dan fazla para alındığını düşünüyorum.

TOPLU TAŞIMA ENTEGRE EDİLECEK
Dolmuşçular, halk otobüsü şoförleri ve EGO yetkilileri bir araya gelecek. Ulaşım birbirine entegre bir şekilde çalışacak ve esnafın mağduriyeti de en aza indirilecek. Hem vatandaşın hem de esnafın mutlu olacağı bir ortamı sağlayacağız.


BİSİKLET YOLU YAPACAĞIZ
Biz AB fonlarından, dünyadan da kaynak bulacağız, kendi kaynaklarımızı da kullanacağız. 32 kilometrelik, Ümitköy-Sögütözü – TOBB-Atatürk Orman Çiftliği güzergahında bisiklet yolları yapacağız. Güzergah üniversiteleri de içine alacak şekilde olacak.


YEŞİL KUŞAK PROJESİ
Ankara için bir yeşil kuşak projemiz var. Ankara’yı çevreleyen bir kuşak. Bu yeşilin yüzde 50’si zaten var, biz daha da artırmak istiyoruz. Benim eski bir projem  vardı: Atapark. Atatürk Orman Çiftliği’nden Kurtuluş Parkı’na kadar uzunan bir projeydi. Hükümet bunun bir bölümünü Millet Bahçesi olarak planladı. Hükümet Millet Bahçesi’ni yaparken biz de geri kalanını Atapark olarak tamamlayacağız. Yeşil alan projelerinde de artık sadece peyzaja ve betona dayalı şeyler düşünmüyoruz. Doğal peyzaj istiyoruz. Atatürk Orman Çiftliği’nde de tam anlamıyla insanların rahat nefes alabileceği, çocuklarıyla gidebileceği yeşil alanlar oluşturacağız. Doğal ormanlar olacak ve içerisine beton girmeyecek.

Çankaya Belediyesi'nin yaptığı Çansera var. Çansera’nın ana yolla arasında bir arazi var. O araziyi Çansera içine katmak istiyorum. Ayrıca, Çansera’nın yanında MTA’nın arazisi var. Allah orayı o hale getirenlerden razı olsun. Cumartesi Pazar halkın kullanımına açmalarını istiyorum. Çocukların AVM'lerden, cep telefonlarından kurtulup oralarda rahat rahat gezeceği alanları arttırması lazım.

BARAJLARDAKİ BUHARLAŞMAYI ÖNLEYECEĞİZ
Ankara’nın geleceğini de hedefledik. Bundan sonra yapılacak binalar için temiz enerji şartı getireceğiz.
Barajlarda su buharlaşıyor. Barajların üstünü güneş enerjisiyle kaplayıp, buharlaşmayı önleyeceğiz. Güneş tarlaları hedefliyoruz. Köylerinçoğu mahalle oldu. 10-15 hanenin yaşadığı köylerimize birer güneş enerjisi vermek suretiyle neredeyse elektrik, su parası vermeden oralarda yaşamanın devam ettirmelerini önemli görüyoruz. Çünkü oralar aynı zamanda bizim hafızamız.

TARİHİ İPEK YOLU CANLANDIRILARAK ANKARA CAZİP HALE GELECEK
Ankara'ya turist kültür turizmi için gelecektir. İstanbul'dan başlayıp Göynük, Taraklı, Mudurnu, Nallıhan, Beypazarı üzerinden gelen İpek Yolu'nda tarihi eserler var. Dünyanın hiçbir yerinde eşi benzeri bulunmayan bir kale şehir var. Bunların da ortaya çıkarılması lazım. Maalesef bakımsız kalmış. Ulus projesiyle, Hamamönü’yle birleştirerek çok turist çekebileceğimizi düşünüyoruz. Ankara'nın etrafında termal enerji fazla. Bu da değerlendirilecek ve Ankara’ya sağlık turizmi getirilecek.


SOSYAL YARDIMLAR DEVAM EDECEK
Sosyal yardımlara, arttırarak devam edeceğiz. Bu Avrupa’da da böyledir, bütçenin yüzde 12’si buna ayrılır. Türkiye’de yardım yapılıyor deniliyor ama Avrupa’nın çok gerisindeyiz. Bir yandan yardımlar sürerken, bir yandan da yardıma muhtaç ailelerin çocuklarına imkanlar sağlayacağız.


OKULLARDA TEMİZLİK GÖREVLİSİ YOK
Okullara hijyen desteğinde bulunacağız. Mamak’ta ya da Ankara’nın başka yerlerinde kenarlarda kalmış okullarda velilerden destek isteniyor hala. Okullarda temizlik görevlisi yok. Okul-Aile Birliklerine aileler epeyce bir bütçe ayırıyor. Biz bu sorunu çözeceğiz.


HOLOGRAMLA MİTİNG
Ekibimizde hologram teknolojisini çok iyi kullanan genç arkadaşlarımız var, dünya standartlarının üzerinde iş çıkarıyorlar. 2014 yılında da yaptık bazı çalışmalar, o günkü şartlarda. 5 yıl içerisinde teknoloji daha da gelişti. Katar'da dünya kupası oynanacak, bu arkadaşların çalışmalarıyla Maradona top sektirecek, Pele kafa vuracak. Biz de, önümüzdeki yıl 27 Aralık’ta Atatürk’ün Ankara'ya gelişini hologramla canlandıracağız. Ankara'da hologromla mitingler yapmayı düşünüyoruz.

Anahtar Kelimeler:
Mansur Yavaş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
pluto trust corporation 4 yıl önce

biz pluto güven şirketiyiz,% 3 faiz oranında kredi sunuyoruz. kredi arıyorsanız, daha fazla bilgi için bize ulaşın.
e-posta: plutocreditfinancier@gmail.com
Whatsapp: +1 (847) 453 9904