Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut binali yıldırım Melatonin hormonu Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Online İşlemler Cansu İvecen Kuru Gürültü

MEB Bakanı Avcı : TBMM Ülkemizin Kalbidir

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Türkiye Büyük Millet Meclisi, bağımsızlık savaşımızın da yönetildiği merkezdir ve ülkemizin kalbidir” dedi.

Bakan Avcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. 23 Nisan’ı gurur, coşku ve heyecanla kutladıklarını belirten Milli Eğitim Bakanı  Avcı, “Türkiye Büyük Millet Meclisi, bağımsızlık savaşımızın da yönetildiği merkezdir ve ülkemizin kalbidir. ‘Gazi Meclis’ unvanı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin taşıdığı kimliğin ve üstlendiği tarihi misyonun en veciz ifadesidir” ifadelerini kullandı.

“MİLLİ MÜCADELEMİZİN BÜTÜN KAHRAMANLARINI MİNNETLE VE HÜRMETLE YAD EDİYORUZ”

23 Nisan 1920 ruhunun çok değerli bir miras olarak nesilden nesile aktarılacağını belirten Avcı, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Çocuklarımızın, bu bayram vesilesiyle içselleştirdikleri bağımsızlık ülküsüne, demokratik ve insani değerlere ve milli iradeye saygı ilkesine hayatları boyunca sahip çıkacaklarına; milletimizi ve devletimizi çok daha iyi yerlere taşımak için yurtsever bireyler olarak gayret göstereceklerine inancımız tamdır.

23 Nisan 1920’de açılan Meclisimizin ilk Başkanı, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’i ve silah arkadaşlarını; Milli Mücadelemizin bütün kahramanlarını minnetle ve hürmetle yad ediyoruz.

Başta çocuklarımız olmak üzere bütün vatandaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, her geçen gün daha güçlü ve müreffeh bir ülke olarak ulaşacağımız nice bayramlar temenni ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.