Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Meclis 1 Ekim’de Göreve Başlıyor
TBMM 1 Ekim 2016 Cumartesi günü yeni yasama yılına başlayacak. Meclis’in ilk işi ise Irak-Suriye tezkeresi olacak.

TBMM, Anayasa ve İç Tüzük gereğince 1 Ekim 2016 Cumartesi günü saat 15.00'te toplanacak.

-MECLİS IRAK-SURİYE TEZKERESİNİ GÖRÜŞECEK-

1 Ekim’de yeni yasama yılına başlayacak olan Meclis’in ilk gündem maddesi ise Irak-Suriye tezkeresi olacak. Edinilen bilgiye göre Meclis’in açılacağı 1 Ekim’de Irak-Suriye tezkeresi görüşülecek.

Irak-Suriye tezkeresi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerektiği takdirde sınır ötesi harekât ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi ve aynı amaçlara matuf olmak üzere yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunmasını içeren  tezkerenin süresinin yıl daha uzatılmasını öngörüyor.

Irak-Suriye tezkeresinin süresi 2 Ekim 2016 tarihinde sona eriyor. TBMM Başkanlığına sunulan tezkere ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Kararı ile 2 Ekim 2015 tarihinden itibaren bir yıl uzatılan izin süresinin 2 Ekim 2016 tarihinden itibaren 30 Ekim 2017 tarihine kadar yeniden uzatılması öngörülüyor.

-ANAYASA MESAİSİ BAŞLIYOR-

Meclis’in bir diğer gündem maddesi ise yeni anayasa olacak.

Meclis’te mini anayasa paketi için AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak’tan oluşan komisyon çalışmalarını tamamladı. 9 toplantı gerçekleştiren komisyon 7 maddede uzlaşma sağladı. Yeni anayasada son kararı liderler verecek. Komisyonun uzlaştığı 7 madde liderlerin masasında bekliyor. Mini anayasa paketi konusunda liderlerin de bir araya gelmesi bekleniyor.

Liderlerin yapacağı görüşmelerin ardından söz konusu 7 madde birkaç madde daha artabilir ya da farklı değişiklikler de olabilir. Bunların kararını liderler verecek.
Liderler de anlaşmaya varırsa mini anayasa paketi önce Meclis Anayasa Komisyonunda ele alınacak. Ardından Meclis Genel Kurulu'na gelecek.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.