Öne Çıkanlar deprem meclis KENAN DOĞULU gülben ergen zorlu psm tarkan İrem Derici Ebru Gündeş Hadise kıbrıs ambulans muş

Meclis 1 Eylül’e Kadar Çalışacak

15 Temmuz’un ardından alınan OHAL kararından sonra 1 Eylül’e kadar çalışmayı planlıyor. Yeni Anayasa çalışmalarının da haftaya başlatılması düşünülüyor.

ANKA’nın edindiği bilgilere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın TBMM'nin bu süreçte çalıştırılmasından yana oldukları ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da, “Türkiye’de olağanüstü bir süreç var. Olağanüstü bir karar yani OHAL alındı. Bu süreçte Meclis’in çalışması gerekir” dediği kaydedildi. Erdoğan’ın bu kararına Başbakan Binali Yıldırım ve TBMM İsmail Kahraman’ın da destek verdiği  söylendi.

15  Temmuz’da yaşanan askeri darbe girişiminde en büyük hasarı alan Meclis’te yeni güvenlik önlemleri ile ilgili çalışmalar devam ederken, yeni anayasa çalışmalarının da haftaya hız kazanacağı belirtildi.

Yeni Anayasa Çalışmaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderlerle yaptığı zirvenin ardından, yeni anayasa çalışmaları AK Parti de başladı. Nasıl bir paket olacağı ise haftaya netleşecek. AK Parti yönetimine göre; “Olacaksa, bir anayasa değişikliği en kısa zamanda başlatılmalı” görüşünde. Önümüzdeki hafta yeni anayasa konusunda nasıl bir yol izleneceği, takvimi ve yöntemi netleşecek. Bu arada Hükümet TBMM'ye yeni bir torba yasa tasarısı daha gönderecek. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.