Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer Shanghai Astronomi Müzesi chp haberleri tesk genel başkanı bendevi palandöken recep tayyip erdoğan tüik ORDU cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan

Meclis Asgari Ücreti Görüşüyor

Meclis Genel Kurulu’nda, asgari ücretin 1300 TL’nin altına düşmemesi için  Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülüyor.

Genel Kurul’da, Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülüyor.

Teklif, 2016 yılı Ekim, Kasım ve Aralık aylarındaki ücretlerde oluşacak kayıpların asgari geçim indirim yoluyla telafisi amacıyla Gelir Vergisi Kanununda değişiklik öngörüyor.

Teklife göre; asgari ücretlinin Ekim, Kasım ve Aralık aylarında vergi tarifesinin ikinci dilimine girmesi nedeniyle uğrayacağı aylık 69,91 TL’lik kaybı, asgari geçim indirimi yoluyla telafi edilecek.

Teklife göre, 2016 yılı Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ilişkin net ücretleri Kanunun 103'üncü maddesinde yazılı tarife nedeniyle 32’nci maddedeki esaslara göre sadece kendisi için asgari geçim indirimi hesaplanan asgari ücretlilere 2016 yılı Ocak ayına ilişkin ödenen net ücretin altında kalanlara, bu tutar ile 2016 yılı Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ilişkin olarak aylık hesaplanan net ücreti arasındaki fark tutar, ücretlinin asgari geçim indirimine ayrıca ilave edilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.