Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd chp Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Meclis Başkanı Kahraman Yeniden Adaylığı Konusunda Renk Vermedi

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Meclis Başkanı adayının kim olacağına yönelik tartışmalar yapılırken, kendisinin yeniden aday olup olmayacağı konusunda renk vermedi. Kahraman, 160 maddelik yeni bir içtüzük çalışması yapıldığını söyledi.

TBMM Başkanı Kahraman, Meclis ile İstanbul Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü imza törenine katıldı.
Kahraman, törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yeniden Meclis Başkanı adayı olup olmayacağına ilişkin bir soruya, “Sabredin, daha iki ay var. Mühim değil. Adaylık başvurusu başlasın ilk gün kimin aday olacağını size söyleyeceğim. Kişiler gider, kişiler gelir, önemli olan bir hoş seda bırakmak” dedi.

160 Maddelik İçtüzük Çalışması

Meclis Başkanı İsmail Kahraman, başka bir soru üzerine TBMM İçtüzük’ün sil baştan değişeceği mesajını verdi. 160 maddelik içtüzük çalışmasının  başlatıldığını ve siyasi partilere sunulacağını belirtti.

Meclis’te alınacak yeni güvenlik önlemlerinin abartıldığına ilişkin eleştirilere de Kahraman, “Daha önce bu Meclis’te bir parti liderine saldırı oldu. Tedbiri önceden almak lazım. Kimsenin hürriyetinin kısıtlanması söz konusu değil. Siz evinizin kapısını açık bırakıyor musunuz? Yarın eyvah dememek için bazı tedbirleri almak lazım. Burası Meclis, Meclis tedbirsiz olur mu?” karşılığını verdi. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.