Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel esnaf Pandemi yunanistan Akşener

Meclis Başkanlığı Seçiminin İlk Turunda ‘Başkan’ Çıkmadı

TBMM Genel Kurulu’nda Meclis Başkanlığı için birinci tur oylama sonuçlandı. Yapılan birinci tur oylamada adaylardan hiçbiri Meclis Başkanı seçilebilmek için gerekli olan 367 oya ulaşamadı. Genel Kurul’da Meclis Başkanlığı için ikinci tur oylama yapılıyor. İkinci turda da seçilebilmek için 367 oy aranacak.

Meclis Başkanlığı seçiminde ilk tur oylama sonuçlandı. Birinci tur oylamaya 500 milletvekili katıldı. Adaylardan, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman 260 oy, AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı 38 oy, CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel 113 oy, MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan 40 oy, HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak 39 oy, İYİ Parti Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu 6 oy aldı. Oylamada 4 geçersiz oy çıktı.

Genel Kurul’da Meclis Başkanlığı için ikinci tur oylama yapılıyor. İkinci turda da Başkan seçilebilmek için 367 oy aranacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.