Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon gündem özeti CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

Meclis Çalışmalarına Başlıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi, (TBMM) 1 Ekim Pazar günü yeni yasama yılına başlayacak. 3 Ekim Salı günü de mesai başlayacak. TBMM Genel Kurulu, ilk hafta araştırma raporlarını görüşecek.

1 Ekim Pazar günü yeni yasama yılı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı konuşma ile açılacak. 3 Ekim Salı günü ise mesai başlayacak. TBMM Genel Kurulu’nda önümüzdeki hafta araştırma raporları görüşülecek. Ardından, İş Mahkemeleri ile ilgili Kanun Tasarısı ele alınacak.

Uyum Yasaları Çağrısı Yapılacak

Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın, 2 Ekim Pazartesi günü, cumhurbaşkanlığı sistemini getiren anayasa değişikliği çerçevesinde uyum yasaları ile ilgili siyasi partilere çağrı yapması bekleniyor. Bunun için ilk önce; TBMM İçtüzük değişikliği ile birlikte uyum düzenlemesi için bir komisyon kurulması planlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.