Meclis Özel Oturumunda Tansiyon Yükseldi

Özel gündemle toplanan Meclis Genel Kurulu’nda tansiyon yükseldi. Genel Kurul’da 15 Temmuz ve "kiralık vekil" atışması yaşandı.

Genel Kurul, Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında TBMM’nin 98. açılış yıl dönümü dolayısıyla saat 14.00’te özel gündemle toplandı.

“MİLLETVEKİLLERİNİ KİRAYA VERMENİN HUZURSUZLUĞUNU BUGÜN BU KÜRSÜDE YANSITMIŞTIR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından söz isteyen AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Sayın Genel Başkan burada meseleleri anlatırken anlaşılan o ki 15 Temmuz günü kahramanca burada direnen milletvekillerinin yaptığı direnci gösteremeyip Bakırköy Belediye Başkanı’nın evinde kahvesini içerken, orada sonuç ne olacak diye bekleme... Burada 20 Temmuz tarihinde aldığı talimatla efelik yapmaya kalkıyor. Bugün ben Sayın Kılıçdaroğlu’nda gördüğüm hadise şu; milletvekillerini kiraya vermenin huzursuzluğunu bugün bu kürsüde yansıtmıştır” dedi.

“KAVGACI BİR MECLİS DEĞİLİZ”

Tartışmalar üzerine TBMM Başkanı Kahraman, “Bütün Türkiye takip ediyor, kavgacı bir Meclis değiliz. Meramımızı daha sakin ifade edelim”  dedi.

“YILDIRIM ILGAZ TÜNELİ'NE SAKLANMIŞ, GECEYİ ILGAZ TÜNELİNDE GEÇİRMİŞTİR”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, “15 Temmuz darbe girişimini araştırma komisyonunda İstanbul Vali Yardımcısının, İstanbul Emniyet Müdürünün kayıt altındaki tutanakları ortaya koymaktadır ki dönemin Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sayın Binali Yıldırım Tuzla’daki evine bırakılmış, tankların Tuzla’ya hareket ettiği vehmi üzerine kendisi evden alınmış, jandarmanın çakarları görüldüğünde Ilgaz Tüneli'ne saklanmış, geceyi Ilgaz Tüneli'nde geçirmiştir” dedi.

“O GECE TANKLAR SENİN GENEL BAŞKANINA YOL VERİRKEN...”

Başbakan Binali Yıldırım da, “O gecenin gerçeği şudur, o gece tanklar senin Genel Başkanına yol verirken bu ülkenin Başbakanı uçaklara ‘alçakları vurun’ demiştir. Bu mücadeleyi yapmıştır” diye konuştu.

“OY KULLANAMAYAN AMA BUNA RAĞMEN HER AY MAAŞ ALANLAR KİRALIK OLANLARDIR”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, “Bugün 15 arkadaşımıza bu haksız, hadsiz ve terbiye yoksunu ifadeyi kullanmaktan Sayın Grup Başkanvekilini men ederiz. Demokrasi düşmanları demokrasi kahramanlarının yaptıkları kahramanlığı anlayamazlar. Kiralık insanlar ancak bir tek adamın verdiği karar dışında karar veremeyen, oy kullanamayan ama buna rağmen her ay maaş alanlar kiralık olanlardır. Arkadaşlarımızı kiralayabilecek ya da satın alabilecek bir parayı dünyanın hiçbir matbaası basamaz. Onlar birer demokrasi kahramanıdır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.