Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan fenerbahçe babacan Vergi EMİNE ERDOĞAN çin

Meclis Trafik Cezalarını Görüşecek

Meclis, haftaya trafik cezalarını görüşecek. El fireni çekerek aracı kendi etrafında döndürenler 5 bin 10 TL, seyir halindeyken cep telefonu kullananlar 235 TL, kırmızı ışık ihlali yapan sürücü 235 TL, makas atan sürücü bin 2 TL ödeyecek.

İçişleri Komisyonu, 15 Ekim Pazartesi günü Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifini görüşecek. Teklif daha sonra Genel Kurul’da ele alınacak. Teklif,  köy korucularından 44 yaşını dolduranların emekli edilmesi ve yerlerine 30 yaşını doldurmamış daha genç köy korucularının alınmasını öngörüyor.

HURDAYA ÇIKAN ARAÇ TRAFİĞE ÇIKARSA 2 BİN 18 LİRA

Teklife göre hurdaya ayrılmış olan araçların trafiğe çıkmaları halinde 2 bin 18 TL trafik idari para cezası uygulanacak.

ÇAKAR KULLANAN ARAÇLAR

Çakar olarak bilinen ışıklı ve siren takmak suretiyle vatandaşı rahatsız edenler bin 2 Türk Lirası ödeyecek. İlk yakalandığı tarihten geriye dönük bir yıl süreyle üç defa, bir sürücünün bu şekilde yakalanması durumunda 15 gün süreyle aracı trafikten men edilecek.

ABARTILI EGZOZ KULANANLAR

Abartılı egzoz kullananlar trafik ekiplerince yakalandıkları takdirde bin 2 TL para cezasına çarptırılacak ve bunlar sökülüp ruhsata uygun hale getirilinceye kadar trafikten men edilecek.

MUAYENESİZ TRAFİĞE ÇIKANA 235 TL CEZA

Muayenesiz araçların trafiğe çıktığı tespit edilirse bunlara 235 Türk Lirası para cezası ve emniyetsiz raporu verilip de trafikte seyir halinde yakalanan araçlara da 488 TL idari para cezası uygulanacak.

KIRMIZI IŞIK İHLALİ YAPAN SÜRÜCÜLERE 235 TL CEZA

Kırmızı ışık ihlali yapan sürücüler, 235 Türk Lirası idari para cezasıyla karşı karşıya kalacak ve bir yıl içerisinde üç defa kırmızı ışık ihlali yapanların ehliyetine 30 gün süreyle el konulacak. Aynı yıl içerisinde ikinci kez üç defa kırmızı ışık ihlali yapanların ehliyetine 45 gün iki ve daha fazla üç ve daha fazla geriye dönük bir yıl içerisinde kırmızı ışık ihlali yapanların ise 60 gün süreyle ehliyetlerine el konulacak. İki ve daha fazla süreyle ehliyetine el konulan sürücüler tekrar ehliyetlerini alabilmek için psikoteknik değerlendirme ve psikiyatri uzmanının raporuna ihtiyaç duyacak.

MAKAS ATAN SÜRÜCÜ BİN 2 LİRA ÖDEYECEK

Makas atan sürücü bin 2 TL idari para cezasıyla karşı karşıya kalacak.

SÜREKLİ SOL ŞERİDİ KULLANANLAR

Sürekli şekilde sol şeridin ihlal edilmesi durumunda bunu yapan sürücüler 235 Türk Lirası trafik cezasıyla karşı karşıya kalacak ve sol şeridi sürekli işgal eden kamyon ya da çekici ise bunlara bin 2 Türk Lirası trafik cezası uygulanacak.

ARACI KENDİ ETRAFINDA DÖNDÜRENLERE 5 BİN 10 TL CEZA

El fireni çekmek suretiyle aracı kendi etrafında döndürenler, bunu yapmaları halinde 5 bin 10 Türk Lirası idari para cezasına çarptırılacak.

ARABA KULLANIRKEN CEP TELEFONU İLE KONUŞANLAR

Seyir halindeyken cep telefonu ve buna benzer aygıtlar kullananlara bundan sonra 235 Türk Lirası idari para cezası uygulanacak.

YAYA AYAĞINI YAYA GEÇİDİNE ATTIĞI ANDAN İTİBAREN SÜRÜCÜLER DURMAK ZORUNDA

Yeni getirilen düzenlemeyle birlikte geçiş üstünlüğü tamamen yayalara geçecek yani bir yaya ayağını yaya geçidine attığı andan itibaren sürücüler durmak zorunda olacak.

LÜBNAN TEZKERESİ

UNIFIL bünyesindeki TSK unsurlarının görev süresinin uzatılmasına ilişkin tezkere de Meclis’in gündeminde yer alıyor.

DIŞİŞLERİ KOMİSYONU

Dışişleri Komisyonu, 17 Ekim Çarşamba günü toplanacak. Komisyon’da KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ''KKTC ve Bölgesel Gelişmeler'' hakkında komisyonu bilgilendirecek.

Anahtar Kelimeler:
Meclis Programı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.