Meclis’e Yeni Güvenlik Önlemleri

15 Temmuz askeri darbe girişiminde en büyük hasarı alan kurumlar arasında yer alan TBMM'ye yeni güvenlik önlemleri geliyor. TBMM Başkanlık Divanı, Meclis Başkanı İsmail Kahraman Başkanlığı’nda, Meclis’te alınacak yeni güvenlik önlemlerini görüşmek üzere toplandı.
 
"Füze Kalkanı" Projesi İçin Onay Çıkmadı

Meclis’e olası bir bomba saldırısına karşı “füze kalkanı” projesi tartışıldı. Ancak bu önleme bazı üyelerin  karşı çıktığı öğrenildi. Bazı divan üyelerinin, “biz korunduk peki halk ne olacak? Meclis’i kışlaya çeviremeyiz” diyerek öneriye karşı çıktıkları belirtildi. Yapılan oylama sonucu, “füze kalkanı” projesinden vazgeçildi.
Alınan önlem kararları arasında; TBMM polisinin kullandığı eski model silahların, milli piyade tüfeği mpt-76 ile değiştirilmesi kararı verildi. Meclis’te güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarılacak. Polis sayısı artırılacak.  Meclis giriş kapılarına; anti terör amaçlı 80 cm yükseklikte 27 cm çapında yol kesiciler koyulması ve 20 metre ötesine mantarlar yerleştirilmesi kararlaştırıldı.

Sığınaklar da Yenilenecek

15 Temmuz gecesi, kullanılamaz halde olan, sığınaklar için de yenilikler yapılacak. Buna göre; 21 odadan oluşan sığınakta herhangi olağanüstü bir durumda genel kurul çalışmalarının yürütülebileceği bir salon yapılması da kararlaştırıldı. Odalar ilk yardım çantaları koyulacak. Lavabo ve tuvalet sayıları artırılacak. Gerekli teknik alt yapı çalışmalarına en kısa zamanda başlanacak.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.