Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

Meclis'in Gündemi Yeni Anayasa

Meclis’te yeni anayasa çalışmaları başlıyor. Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu ilk toplantısını yaparak yol haritasını çizecek. Anayasa Uzlaşma Komisyonu için liderlere mektup gönderen TBMM Başkanı İsmail Kahraman, kurulacak komisyona üç üyenin isimlerini 25 Ocak 2016 Pazartesi gününe kadar bildirilmesini istedi.

-YENİ ANAYASA İÇİN START VERİLECEK-

Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun önümüzdeki günlerde ilk toplantısını yaparak çalışmalara başlaması bekleniyor. Komisyon yapacağı ilk toplantıda bir anlamda yol haritasını belirleyecek.

-REFERANDUM’A GİDİLEBİLİR-

Edinilen bilgiye göre AK Parti komisyonun süresini 5 ay olmasını planlıyor. AK Parti 1 Temmuz’da Meclis tatile girmeden önce de yeni anayasa konusunda bir kararın verilmesini istiyor. Edinillen bilgiye göre Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda bir uzlaşma çıkmaz ise AK Parti Ekim ayında referanduma gitmeyi masada bir seçenek olarak tutuyor.

-MECLİS HAFTAYA BÜTÇEYLE BAŞLAYACAK-

Meclis haftaya bütçe maratonuyla başlayacak. 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ve 2014 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı ile Sayıştay Raporlarının Plan ve Bütçe Komisyonu görüşme programına göre; Pazartesi günü Bütçe ve Kesin Hesap Kanunu Tasarılarının geneli ile Sayıştay tezkereleri üzerinde görüşmeler yapılacak.

-CUMHURBAŞKANLIĞI BÜTÇESİ GÖRÜŞÜLECEK-

Salı günü TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Sayıştay, Başbakanlık, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği bütçeleri görüşülecek.

-İÇİŞLERİ BAKANLIĞININ BÜTÇESİ GÖRÜŞÜLECEK-

Çarşamba Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı; Perşembe Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu, Hazine Müsteşarlığı; Cuma günü İçişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçeleri üzerinde görüşmeler gerçekleştirilecek.

-AK PARTİ KAPALI GRUP TOPLANTISI YAPACAK-

26 Ocak Salı günü AK Parti basına açık grup toplantısının yanı sıra basına kapalı toplantı da yapacak. Kapalı grup toplantısında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı hakkında bilgi verecek.

-KILIÇDAROĞLU “SALI GÜNÜ CEVABINI ALACAKSIN” DEMİŞTİ-

Partisinin Cumartesi günü yapılan Parti Meclisi toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “Salı gününe kadar açıkla, karın ağrısını gider, emin ol ben Salı günü sana hepsinin cevabını vereceğim, tek tek belgeleriyle, bakın konuşurken öyle karından atma yok, karın ağrısı çekme, Salı gününe kadar bir açıkla, biz de öğrenmiş olalım, bakarsın Salı günü ben sana teşekkür ederim, açıkladığın şeyler çok önemlidir, kusura bakma derim ama açıklamazsan Salı günü cevabını alacaksın” demişti.

Gözler CHP Genel Başkanı’nın Salı günü partisinin grup toplantısında yapacağı açıklamaya çevrildi.

-AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLLERİ ERDOĞAN İLE GÖRÜŞECEK-

AK Parti grup başkanvekillerinin 26 Ocak Salı günü Cumhurbaşkanı Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etmesi bekleniyor.

-ANNEYE YARI ZAMANLI ÇALIŞMA HAKKI-

Meclis Genel Kurulu’nda Salı ve Çarşamba günleri anneye yarı zamanlı çalışma hakkı düzenlemesini de içeren Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek.

Tasarıya göre; kadın memur, analık izni bitiminde başlamak üzere ayrıca süt izni verilmeksizin birinci doğumda iki ay, ikinci doğumda dört ay, sonraki doğumlarda ise altı ay süreyle günlük çalışma süresinin yarısı kadar çalışabilecek.

Genel Kurul’da Perşembe günü de uluslararası anlaşmalar görüşülecek.

-ADALET KOMİSYONU-

Meclis Adalet Komisyonu 27 Ocak Çarşamba günü yapacağı toplantıda Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısını ele alacak. Tasarıya göre; kişisel veriler ilgili kişinin açık rızası olmaksızın işlenemeyecek. Ancak kanunlarda açıkça öngörülmesi halinde ilgili kişinin açık rızası aranmaksızın özel nitelikli kişisel verilerinin işlenmesi mümkün olacak. Kişisel Verileri Koruma Kurulu yedi üyeden oluşacak, kamu veya özel sektörde en az on yıl görev yapanlar arasından Bakanlar Kurulunca dört, Cumhurbaşkanınca üç üye seçilecek.

-İSTİSNALAR-

Tasarıya göre; kişisel verilerin, milli savunmayı, milli güvenliği, kamu güvenliğini, kamu düzenini veya ekonomik güvenliği sağlamaya yönelik önleyici, koruyucu ve istihbarı faaliyetler kapsamında işlenmesi istisna olarak düzenlenmekte. Buna göre Milli İstihbarat Teşkilatı ile diğer istihbarat birimlerinin milli savunmayı, milli güvenliği, kamu güvenliğini, kamu düzenini ve ekonomik güvenliği sağlamaya yönelik faaliyetler kapsamında işlediği veriler Kanun kapsamı dışında tutulmakta.

-İÇTÜZÜK KOMİSYONU-

Bu arada İçtüzük Komisyonu için de önümüzdeki günlerde adım atılması planlıyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.