Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu HAVA HAREKATI cumhurbaşkanı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ (ECLAC CUMA GÜNÜ kredi ihracı cumhurbaşkanı erdoğan bıst 100 endeksi ekipler

Meclis’te Başkan’lık Yarışı

Yemin ederek görevlerine başlayan milletvekilleri Meclis Başkanlığı için yarışacak. Meclis Başkanı seçimi 12 Temmuz 2018 Perşembe günü yapılacak.

Anayasa'nın 94'üncü maddesi gereğince Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı için gösterilecek adayların, Meclis’in toplandığı 7 Temmuz 2018 Cumartesi gününden itibaren beş gün içinde Geçici Başkanlık Divanına bildirilmesi gerekiyor. Buna göre, Başkan adayları 11 Temmuz 2018 Çarşamba günü saat 24.00'e kadar bildirilebilecek. Meclis Başkanı seçimine 12 Temmuz 2018 Perşembe günü saat 14.00'te başlanacak.

Başkanlık için bir yasama döneminde iki seçim yapılacak. İlk seçilenin görev süresi iki, ikinci devre için seçilenin görev süresi üç yıl olacak. Başkan seçimi gizli oyla yapılacak. İlk iki oylamada üye tamsayısının üçte iki (400) ve üçüncü oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğu (301) aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak; dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, Başkan seçilmiş olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.