Meclis'te

Meclis Genel Kurulu “darbe” atışmalarına sahne oldu. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “CHP için 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat, 27 Nisan ve 4 Mayıs üç aşağı beş yukarı aynı şeydir” derken MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da, “İster saraydan gelsin ister kışladan gelsin Milliyetçi Hareket Türkiye’nin demokratik gelişimini sekteye uğratacak her türlü darbeye, karşıdır” dedi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında saat 15.00’te toplandı.

“DARBELER TARİHE GÖMÜLMÜŞTÜR”

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, bugün 27 Mayıs 1960 darbesinin 56. Yılı olduğunu belirterek, “Darbeler tarihe gömülmüştür ve darbe dönemleri kapanmıştır. Güçlü bir demokrasimiz vardır. Meclisimiz bütün meseleleri çözmeye muktedirdir. Toplumu ayrıştıran ve demokrasimizi sekteye uğratan bu tür darbeleri kınıyoruz” dedi.

Bugün aynı zamanda Necip Fazıl Kısakürek’in vefatının yıldönümü olduğunu ifade eden TBMM Başkanı, Kısakürek’in bir şiirinden bir bölüm de okudu.

Kahraman daha sonra grup başkanvekillerine söz verdi.

“BUGÜN DARBELER ÜNİFORMASIZLARIN VESAYET DARBELERİYLE DEVAM ETMEKTEDİR”

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da “MHP olarak darbelerin her türlüsüne karşıyız. En kötü demokrasi en iyi darbeden daha iyidir. Bugün darbeler sadece tankla, topla, tüfekle yapılmıyor, bugün darbeler üniformasızların vesayet darbeleriyle devam etmektedir. İster saraydan gelsin ister kışladan gelsin Milliyetçi Hareket Türkiye’nin demokratik gelişimini sekteye uğratacak her türlü darbeye, şahsi ve keyfi yönetime karşıdır” dedi.

HDP’Lİ BALUKEN, MGK BİLDİRİSİNİ ELEŞTİRDİ

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de, “Maalesef o darbe anlayışı 12 Mart’tan 12 Eylül’den 28 Şubat’tan günümüzde yaşadığımız Meclis’e yönelik yapılan saray darbesine kadar da aynı şekilde devam etmektedir” dedi.

MGK Bildirisine de değinen Baluken, “Bu darbenin yıl dönümünde dün toplanan Milli Güvenlik Kurulu’nun HDP’ye had bildiren bir açıklama yapmış olmasını da kabul edilemez bulduğumuzu ve kınadığımızı ifade etmek istiyoruz” diye konuştu.

“27 MAYIS, 12 MART, 12 EYLÜL, 28 ŞUBAT, 27 NİSAN VE 4 MAYIS ÜÇ AŞAĞI BEŞ YUKARI AYNI ŞEYDİR”

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay,  “CHP olarak gerek parlamenter sisteme gerek Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerine yönelik bu tarz askeri ya da sivil, silahlı ya da silahsız hiçbir demokrasi dışı müdahaleyi kabul ve tasvip etmemiz mümkün değildir. CHP için 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat, 27 Nisan ve 4 Mayıs üç aşağı beş yukarı aynı şeydir. Parlamenter demokratik sistemimize yapılmış bütün bu müdahaleleri şiddetle kınıyoruz. Bundan böyle de parlamenter demokratik sistemimizin özgürlükçü demokrasi anlayışı içinde güçlenerek ve gelişerek sonsuza kadar yürümesi için var gücümüzle çalışacağımıza yüce Türk Milleti önünde söz veriyoruz” diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da, “Allah’a çok şükür 15 yıldır bu ülkede bütün vesayetçi yapılar kırıldı” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.