Öne Çıkanlar İyi Parti kosgeb çin  Harp ve Vazife Malullerine Yapılacak 2021 Yılı Ek Ödemeleri BGMP 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası Emirates NBD Bank PJSC 1 Haziran 2021 tarihine kadar Ankarada uygulanacak koronavirüs önlemleri Alkın Kalkavan 20202021 Sezonu Süper Lig 9. Hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu. Kara liste

Meclis’te ‘Sahte Pusula’ Atışması

Meclis Genel Kurulu’nda AK Parti ve CHP arasında yaşanan “sahte pusula”,  “sahte oy”, “sahtecilik” ve “sanal milletvekili” atışması tansiyonu yükseltti.

Anayasa Görüşmeleri Henüz Başlamadı Ama “Sahtecilik” Atışması Tansiyonu Yükseltti

Genel Kurul, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında saat 14.00’te açıldı.

“Burası Müstemleke Değildir”

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Sayın Hükûmet, burası müstemleke değildir, emniyet kuvvetleri de sizin Gestapo'nuz değildir. Lütfen… Hak arayan, düşüncesini basın açıklaması yoluyla ifade etmek isteyen Ankara Barosu ve sivil toplum örgütlerine yönelik Emniyet teşkilatının bu vahşi, bu hasmane, bu sanki bir savaş ortamında düşman askerlerine bile yapılmayacak müdahalesini Cumhuriyet Halk Partisi olarak kınıyoruz” dedi.

“Sahte Oy Pusulası Gönderdiği Ortaya Çıkmıştır”

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök,  Cuma günü Meclis’in ayıplı bir şekilde kapandığını savunarak, “Emekli Sandığı Kanununun görüşmeleri sırasında AKP milletvekillerinin yoklamada olmayan milletvekilleri adına Başkanlığınıza sahte oy pusulası gönderdiği ortaya çıkmıştır. Meclis’te olmayan 6 AKP milletvekili adına buraya Meclis Başkanlığına olmadıkları halde isimleri yazılarak ve imzaları atılarak kendilerinin burada olduklarını bildiren oy pusulası gönderilmiş” dedi.

“Sahte Oy Kullanması Mümkün Değil”

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da , “Kimsenin sahte oy kullanması bir kere Meclis içerisinde mümkün değil” diyerek karşılık verdi.

“Sanal Milletvekili” Atışması

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da, “Başkasının adına veya farklı bir şekilde  oy kullanmayı kesinlikle tasvip etmiyoruz. 10 milletvekilini okudu, burada olduklarını söylediler. 5 milletvekili arkadaşımızın da burada olunmadığı ifade edildi. Bu arkadaşlarımızı sahtecilikle, sahtekarlıkla suçlamak doğru bir yaklaşım tarzı değildir. CHP’den 20 milletvekili buradaydı, belki 25 milletvekili buradaydı. Onlar sanal milletvekili mi, sahte milletvekili mi? TBMM Genel Kurulu’nda bulunacaksınız, çalışmalara da katkı sağlamayacaksınız, TBMM Genel Kurulu’nda bulunmak milletvekillerine millet tarafından verilmiş bir görevdir. Yoklama isteyeceksiniz, yoklamalara girmeyeceksiniz, 20 veya 21 milletvekili arkasından diyeceksiniz ki niye bu milletvekilleri burada yok? Burada bulunan milletvekilleri sanal milletvekili değildir” dedi.
Levent Gök de, “Saklamayacaksınız. Kim yaptıysa bulacaksın. Ortada bir sahtecilik var.  Sahtecilik suçtur, milletvekili seçilmeye engeldir” diye karşılık verdi.


“Sahte Oy Kullanma Diye Şu Anda Bir Konu da Söz Konusu Değildir”

Meclis Başkanvekili Aydın da, “Burada olmayan sayın milletvekilinin ne pusulası değerlendirmeye alınmıştır  ne oyu geçerli kılınmıştır dolayısıyla sahte oy kullanma diye şu anda bir konu da söz konusu değildir” dedi.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.