Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Meclis’te Yemin Günü

TBMM Genel Kurulu, Anayasanın 106’ncı maddesi uyarınca atanan Cumhurbaşkanı yardımcısı ve bakanların andiçmesi için toplandı.

TBMM Genel Kurulu, Geçici Başkan Durmuş Yılmaz başkanlığında Anayasa'nın 106'ncı maddesi, Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'nun 21'inci maddesi gereğince, Cumhurbaşkanı yardımcısı ile bakanların ant içmeleri için saat 15.00’te açıldı.

Yılmaz, yemin etmeyen milletvekillerini and içmesi için çağırdı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal and içti.

SOYLU’YA CHP’DEN PROTESTO

TBMM Genel Kurulu’nda, Anayasanın 106’ncı maddesi uyarınca atanan Cumhurbaşkanı yardımcısı ve bakanları andiçti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yemin için kürsüye geldiğinde bir grup CHP’li salondan çıktı. Soylu yemin ettikten sonra ise CHP’li vekiller tekrar salona girdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcılığına ve bakanlıklara yapılan atamaya dair karar ve listeye ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi okundu.

YENİ YÖNETİM SİSTEMİNİN İLK KABİNESİ MECLİS’TE

Yeni kabine üyeleri Genel Kurul’da komisyon sıralarına oturdu.

Yılmaz, okunan tezkereye göre bakan olarak atanmış bulunan Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, İstanbul Milletvekili Berat Albayrak ve İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’nun TBMM üyeliklerinin 9 Temmuz 2018 Pazartesi tarihi itibarıyla sona erdiğini söyledi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI VE BAKANLAR YEMİN ETMEK İÇİN KÜRSÜYE GELDİ

Yemin için ilk olarak kürsüye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay geldi. Yemin eden kabine üyelerini  AK Parti, MHP ve İYİ Partili bazı milletvekilleri alkışladı.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI VE BAKANLAR, CUMHURBAŞKANINA KARŞI SORUMLU OLACAK

Cumhurbaşkanı yardımcısı ve bakanlar, Cumhurbaşkanına karşı sorumlu olacak. Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar hakkında görevleriyle ilgili suç işledikleri iddiasıyla, Türkiye Büyük Millet Meclisi üye tamsayısının salt çoğunluğunun vereceği önergeyle soruşturma açılması istenebilecek. Meclis, önergeyi en geç bir ay içinde görüşecek ve üye tamsayısının beşte üçünün gizli oyuyla soruşturma açılmasına karar verebilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.