MHP: Bazı 'Eski' Ünvanlılar, Geçmişte MHP Kanı Akıtanlarla Kol Kola Geziyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, 15 Temmuz gecesinin bir ihanet gecesi ve bu nedenle de bir "milat" olduğunu bildirdi. Ankara Milletvekili Mustafa Mit ise bazı "eski" ünvanlı kişilerin geçmişte MHP'lilerin kanını akıtan ve şehit edenlerle kol kola gezdiklerini belirtti.

MHP Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen yaşanan siyasi gelişmelerle ilgili bilgilendirme toplantısının ilki gerçekleştirildi. Toplantıda bir konuşma yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, "Dün neyi söylediysek, her kademedeki arkadaşımız, liderimiz dahil söylediklerimiz her şeyin arkasındayız. Dünkü söylediklerimizin hiçbirisinden bugün vazgeçmiş değiliz. Ancak bu devleti biz kurduk, bu vatanın sınırını kanlarımızla biz çizdik. Bin yıldır bir arada yaşıyoruz. Yaşadığımız 15 Temmuz bir ihanet gecesidir. Bu nedenle diyoruz ki 15 Temmuz milattır. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından, Başbakanımız, hükümet yetkililerimiz, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren bütün kardeşlerimiz tarafından da çok açık ve net ifade edilmektedir ki milliyetçi, ülkücü hareketin lideri Devlet Bahçeli, ülkesi ve milleti için en kritik zamanda koyduğu tavırla Türkiye'yi kaostan iç savaştan kurtaran kişidir” dedi.
MYK Üyesi Yaşar Yıldırım, Milliyetçi Hareket Partisi üzerinde 48 yıldan beri oynanan oyunlara dikkat çekti. Yıldırım, 16 Nisan referandumun ülkenin geleceği açısından önemli olduğunu ifade ederek, huzurun ve güvenin tesisi için evet diyeceklerini ifade etti.

"'Eski' Ünvanlılar MHP Kanını Akıtanlarla Kol Kola"

Ankara Milletvekili Mustafa Mit de yaptığı konuşmada, günümüzde kendilerine eski ünvanını vererek hayır kampanyası sürdürenlerin geçmişte Milliyetçi Hareket Partisi mensuplarının kanının akmasında ve şehit olmalarında payı olanlarla kol kola gezmelerini ibretle takip ettiklerini kaydetti.

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, ise “Biz MHP mensupları olarak Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğinin farkındayız. İnşallah ülkemiz, 16 Nisan’daki referandumda aziz milletimizin kararlı duruşuyla ışığa kavuşacak, geleceğe daha sağlam temellerle adım atacaktır” dedi. Milliyetçilik platformu adı altında birtakım grupların başta ana muhalefet partisi olmak üzere bazı partilerin kanatları altına girmelerini ibretle takip ettiklerini belirten Çetinkaya, bu insanların Milliyetçi Hareket ile hiçbir bağlarının kalmadığını kaydetti. Çetinkaya şöyle devam etti:
"MHP Ankara İl Teşkilatı olarak siyasi gelişmeleri değerlendirme ve 16 Nisan’da yapılacak referandumla ilgili bilgilendirme toplantısı için bir arada bulunuyoruz.
Türkiye Cumhuriyeti için Türklüğün geleceği için önce ülkem sonra partim ve ben diyen bir anlayışın mensupları olarak aziz milletimizin geleceğe güvenle bakabilmesinin sigortasıyız. Unutulmasın ki Türkiye’nin yönetiminin yasal ve sağlam bir statüye geçmesini, Cumhurbaşkanlığının hukuka ve anayasaya uygun hale getirilmesini 2004 referandumu öncesinde bugünleri görerek dile getiren Liderimiz sayın Devlet Bahçeli’ydi. MHP mensupları olarak 16 Nisan’da Anayasa referandumu nedeniyle önümüze konacak sandığa gideceğiz ve hep birlikte aziz milletimiz için, devletimiz için, Cumhuriyetimiz için ve Türklüğün bekası için evet mührünü vuracağız.”

Toplantıya MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, MHP yöneticileri, çok sayıda partili ve vatandaşlar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.