Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari kızılay atatürk yapı kredi

MHP'den OHAL'in Uzatılmasına Onay

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, OHAL’in 3 ay uzatılmasına ilişkin, “15 Temmuz’un yarattığı travmanın geçmesi ve ülkemizin üzerindeki kara bulutların bir an önce dağıtılması için OHAL gereklidir” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda olağanüstü halin, 19 Ekim 2016 Çarşamba günü saat 01:00’den geçerli olmak üzere 3 ay süre ile uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi görüşülüyor.
Tezkere üzerinde konuşan Akçay şöyle dedi:

“Bugün olağanüstü hâlin üç ay daha uzatılmasını görüşüyoruz. Bu görüşmeyi partiler arasında ve iktidar ile muhalefet arasında tesis edilen ilişkilerin çok özel ve hassas dengeleri içerisinde gerçekleştiriyoruz. Bu dengelerin Türkiye'nin bekasına yönelik tehdit bertaraf edilinceye kadar devam etmesi gerekmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi sadece bu çerçevede OHAL'e destek vermektedir. Olağanüstü hâl Anayasal bir uygulamadır. Olağanüstü hâlin gerektirdiği durumlarla Anayasa ve kanunlar içerisinde kalınarak mücadele etmek hukukidir, meşrudur. OHAL, demokrasimizi hukuk dışına çıkarmaz ve demokrasi dışına çıkarmaya da gerekçe olamaz. OHAL Anayasa'nın kurum ve kurallarıyla işlemesine engel değildir.

15 Temmuz’un yarattığı travmanın geçmesi ve ülkemizin üzerindeki kara bulutların bir an önce dağıtılması için OHAL gereklidir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.