Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin beşiktaş Shanghai Astronomi Müzesi chp haberleri chp niğde milletvekili ömer fethi gürer tesk genel başkanı bendevi palandöken recep tayyip erdoğan tüik ORDU cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan David Dastmalchian

MHP Eski Milletvekili Meral Akşener:  O Koltuk Eskir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski milletvekili Meral Akşener, "O koltuktan kalkmamak için oturuyorsanız, o koltuk eskir. Ben o koltuğu eskitmek yerine ayakkabı eskiteceğim" dedi.

EGS Kongre ve Kültür Merkezinde kendisine destek veren partililerle bir araya gelen Akşener, konuşmasında, MHP'nin yüzde 11,9 oy oranını kabul etmedikleri için bir yola çıktıklarını, partililerin bu oya rıza göstermesinin mümkün olamayacağını belirtti.

Yetkiyi kullananların bu oy oranının sorumluluğunun üstlenmesi gerektiğine işaret eden Akşener, "Kaçmak yok, kaçabilirsiniz ama biz o kongreyi Allah'ın izniyle, partililerin iradesiyle gerçekleştireceğiz. Biz Türkiye'yi, bu milleti, bu devleti, yönetmeye yürüyoruz. Hani diyordum ya 'ya başbakan olacağım, ya da babaanne'. Babaannelikten vazgeçtim; ya başbakan olacağım ya da başbakan" diye konuştu.

Partide demokrasiyi sağlayacağını, ön seçim yapacağını, kontenjan milletvekili sistemini uygulamayacağını vurgulayan Akşener, "O koltuktan kalkmamak için oturuyorsanız, o koltuk eskir. Ben o koltuğu eskitmek yerine ayakkabı eskiteceğim" ifadesini kullandı.

"Kurultay Türkiye'nin en kadim geleneği"

Türkiye ile MHP'nin etle tırnak gibi olduğunu ifade eden Akşener, kurultayın Türkiye'nin "en kadim" geleneği olduğunu ve yalnız genel başkan seçimlerinde değil, her türlü karar için kullanacaklarını bildirdi.

Akşener, şöyle devam etti:

"Kurultaylar toplanacak ve biz birbirimizle dertleşeceğiz, partimiz ve ülkemiz adına ortak kararlar alacağız. Parti tüzüğündeki antidemokratik maddeleri ortadan kaldırılması için bir hukukçu grubumuz çalışıyor. Siyasi Partiler yasasını da düzelmek için daha demokratik, insan haklarına, bizim gibi siyasilerin haklarına saygılı bir taslak hazırlanıyor. O taslakları sizlerle paylaşıp, onayınıza sunacağım."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.