Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener

MHP Genel Başkanı Bahçeli’den Hükümete Hem Uyarı Hem Destek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, FETÖ terör örgütü konusunda Hükümete hem destek verdi hem de uyardı. Bahçeli, “Zaman zaman aksayıp gevşese de, bazen soru işaretleri artıp kuşkular fazlalaşsa da FETÖ’yle mücadelede Türk devleti doğru bir çizgidedir. Hükümete diyorum ki, çaycıyı çorbacıyı bırakın; yılana çıyana bakın. Zahire değil zehre odaklanın. Zarfa değil mazrufa dikkat kesilin. Kapıcıyı odacıyı, memuru işçiyi, onu bunu değil; 15 Temmuz’un kurgusunu, saldırı planlamasını yapan sözde akıl ve akil hocalarını yakalayın. FETÖ’yle mücadelede kafa karışıklığına, ikircikli tavırlara, sırtını sağlama almış hatırlı isimlerin korunmasına hiç gerek ve yer yoktur” dedi.

Bahçeli, Meclis’te MHP grup toplantısında konuştu. Konuşmasına Fenerbahçe Basketbol takımının şampiyonluğunu kutlayarak başladı.
Bahçeli, yargılanmaları başlayan 15 Temmuz sanıkları ile ilgili konuşurken, FETÖ konusunda Hükümete hem uyarılarda bulundu hem de mücadele konusunda destek verdi.

HATIRLI İSİMLERİN KORUNMASINA HİÇ GEREK YOKTU
Devlet Bahçeli şöyle dedi:
“Zaman zaman aksayıp gevşese de, bazen soru işaretleri artıp kuşkular fazlalaşsa da FETÖ’yle mücadelede Türk devleti doğru bir çizgidedir. Biz sadece durumu değil, sadece bugünü değil, geleceğimizi de kurtarmak, kutlu bir diriliş ruhuyla güvenceye almak mecburiyetindeyiz. Bu itibarla FETÖ artık tümden yok edilmeli, kaynağı kurutulmalıdır. FETÖ’yle mücadelede kafa karışıklığına, ikircikli tavırlara, sırtını sağlama almış hatırlı isimlerin korunmasına hiç gerek ve yer yoktur. Bu doğru ve ahlaki de değildir. Eğer aksi olursa milli vicdanda dipsiz kuyular açılacaktır. Suçu sübut bulan kim varsa, onun yakınıydı, bunun hısımıydı, şunun damadıydı dememek, nitekim bunların gözünün yaşına dahi bakmamak şarttır. Hıyanete cezası verilecekse imtiyazlı veya değil hiç kimsenin ah vah etmesi hem doğru olmayacak, hem de inandırıcı görülmeyecektir.”
MHP Lideri 15 Temmuz sanıklarının yargılanmalarına vurgu yaparak şöyle dedi:
O karanlık Temmuz gecesinde, Genelkurmay Karargahı’nda yaşanan ıstırap verici, milletimizi infiale sürükleyen vahim olaylara ilişkin 221 sanıklı çatı davanın Ankara 17.Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Cezaevi Yerleşkesinde görülmesiyle çok şey de açığa çıkacaktır. En azından ümit ve temennimiz budur. Sincan Ceza ve İnfaz Kurumundan jandarma komandalar eşliğinde sıra sıra çıkartılan hainlerin darbe girişiminin beyin takımı, kilit isimleri olduğu iddia edilmiştir. Bunların bir kısmının eski general olması ve 15 Temmuz’da aktif rol üstlenmesi belki de söz konusu iddialara anlam yükleyebilecektir. Ancak medyada fotoğrafları gösterilen FETÖ’cülere 15 Temmuz kalkışmasının lider kadrosu yorumu getirmek bir bakıma asıl ve arkada kalmış zirve isimleri perdelemek demektir. FETÖ’nün mezkur ihanet konseyiyle ilgili aklımızın yatmadığı, havsalamızın almadığı iddia ve ifadelerin netliğe kavuşma ihtiyacı vardır.”
Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın FETÖ konusunda yaptığı, “ihanet içinde kim olursa gözünün yaşına bakmayacağız. İsterse babamın oğlu olsun”  şeklindeki açıklamalarına  destek vererek, “Biz bu görüş ve tutumu umut verici, son derece de isabetli değerlendiriyoruz. Tehdidin büyüklüğünden dolayı FETÖ’yle mücadeleye herkesi çağırmasını olumlu ve doğru buluyoruz” diye konuştu.

ÇAYCIYI- ÇORBACIYI BIRAKIN
Devlet Bahçeli, tahliye edilen 15 Temmuz sanıkları ilgili de Hükümete uyarıda bulunarak şöyle dedi:
“Türkiye FETÖ operasyonlarından dolayı diken üstündeyken, hayat normale dönmemişken, olağan şartlara daha ulaşılmamışken mücadeleyi sekteye uğratacak her adım Türkiye düşmanlarına hizmetle bir ve aynı olacaktır. Hükümete diyorum ki, çaycıyı çorbacıyı bırakın; yılana çıyana bakın. Kapıcıyı odacıyı, memuru işçiyi, onu bunu değil; 15 Temmuz’un kurgusunu, saldırı planlamasını yapan sözde akıl ve akil hocalarını yakalayın.Suçlu-suçsuz tasnifi tam ve eksiksiz yapılmazsa, kim mağdur, kim mahkum ayrımı adalet ölçülerinde gerçekleşmezse, üstelik FETÖ çuvalına önüne gelen atılırsa, bilinsin ki, ihanet alttan alta beslenecek, büyüyecek, ilk fırsatta harekete geçmek üzere bilenecektir. Hatırlıymış, tanınıyormuş, arkası kaviymiş, sırtı pekmiş; bırakınız bu safsataları, geçiniz bu bayat taktikleri.”

KONGRE ELEŞTİRİLERİNE YANIT
MHP Lideri, hafta sonu MHP’nin 41 ilinde gerçekleştirdiği kongrelere yönelik eleştirilere da yanıt vererek şöyle dedi:
“Hafta sonu 41 ilimizde aynı anda, aynı coşkuyla, aynı şevk ve heyecanla gerçekleştirilen il kongrelerimiz bunun bariz ve çarpıcı ispatıdır. Eridiğimizi söylüyorlardı. Güçten takatten düştüğümüzü anlatıyorlardı. Bir günde 41 il kongresi mi olur, nereden çıktı bu, niye şimdi, ne gereği vardı, diye etrafına afra tafrayla soranları duyuyorduk. Oldu mu? Oldu.  Başardık mı? Başardık. 41 ilimizde kongrelerimizi yaptık mı? Yaptık. Milliyetçilik ve demokrasinin şölenini 41 vatan köşesinde yaşattık. Bundan sonra kalan illerimizin kongreleri de peyderpey gerçekleştirilecek, 18 Mart 2018’de 12.Olağan Büyük Kurultayımız muazzam bir katılım, ilgi ve heyecan içinde tamamlanacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.