Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana tüik fetö abd tesk yunanistan babacan

MHP Grup Başkanvekili Akçay, "Gerginliklerin Tek Sorumlusu CHP’dir”

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Cumhur İttifakına karşı duyduğu hazımsızlığı bugün şirretlik ve çirkefliğe kadar vardırmıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişin adımlarından olan ittifak yasası mecliste CHP’nin kumpas, tahrik, hakaret ve engelleme girişimlerine rağmen bu sabah Genel Kurulda kabul edilerek kanunlaşmıştır. Milletimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Akçay, Meclis’te düzenlediği basın toplantısı ile ittifak teklifi görüşmeleri sırasında CHP’li milletvekilleri ile aralarında yaşanan gerginliği değerlendirdi.

CHP’NİN TAVRI

CHP’nin,  7 Haziran 2015 seçimlerinden bu yana bir blok siyaseti uyguladığını belirten Akçay,  “MHP’ye karşı bir düşmanlık ve kin kampanyası yürütmeye başlamıştır” dedi.

Akçay, CHP’nin MHP’ye karşı düşmanlığının 16 Nisan referandumunda giderek daha da arttığını belirterek şöyle dedi:

“Bu MHP düşmanlığı 16 Nisan 2017 Anayasa Referandumu ile birlikte giderek artmış, İçtüzük değişikliği, Cumhur İttifakı ve ittifak yasasıyla had safhaya ulaşmıştır. CHP, bilinçli bir şekilde düşmanlık, tahrik ve saldırganlık stratejisi uygulamaktadır. Cumhur İttifakına karşı duyduğu hazımsızlığı bugün şirretlik ve çirkefliğe kadar vardırmıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişin adımlarından olan ittifak yasası mecliste CHP’nin kumpas, tahrik, hakaret ve engelleme girişimlerine rağmen bu sabah Genel Kurulda kabul edilerek kanunlaşmıştır. Milletimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun.”

GERGİNLİĞİ CHP ÇIKARDI

MHP'li Akçay, Genel Kurulda ittifak düzenlemesi görüşmeleri sırasında CHP ile MHP arasında yaşanan gerginliğin nedeninin yine CHP olduğunu savunarak şöyle dedi:

“Kanun teklifinin Genel Kuruldaki görüşmeleri CHP’nin hırçınlığı ve şirretliği içinde geçmiştir. Kanun teklifinin yasalaşmasını engellemek için yaptıkları algı operasyonları, konuşmalarındaki yalan, hakaret ve tahrikler meclis tutanaklarında sabittir. CHP, ittifak teklifinin görüşmelerinde bilinçli bir şekilde gerilim yaratmıştır. CHP grubunun milletvekilleri sokak militanı gibi davranmışlardır. CHP yönetimi, grup başkanvekilleri, milletvekilleri saldırgan bir tutum içerisinde siyaseten ve hukuken alamadıkları inisiyatifi kavga gürültüyle, hakaretle örtbas etme gayretindedir. CHP sadece bizlerle değil, kendi kendisiyle de kavgalıdır. Kurultaylarında yaşananlar ortadadır. CHP, TBMM’de bir siyasi parti olmaktan çıkmış, kavga, hakaret ve küfür kumpanyasına dönüşmüştür.”

CHP RAHATSIZ OLDU

Teklifin görüşmeleri sırasında MHP Genel Başkanı Devlte Bahçeli'nin Meclis’te bulunmasının CHP’lileri rahatsız ettiğini de kaydeden Akçay,  “CHP sözcüleri, Genel Başkanımızın grubumuzdaki disiplini, vakur ve sakin duruşunu istismar ederek liderimize ve MHP grubuna karşı saldırgan ve tahrik edici bir tutuma girmiştir. Genel Kurulda yaşanan gerginliklerin tek sorumlusu CHP’dir” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.