Öne Çıkanlar gündem özeti gündem başlıkları Afrin Muhbir ysk Hakkari çin pkk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik

MHP'li Adan: Türkiye'nin Kendisinden Başka Güveneceği Kuvvet Yok

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan bugün sadece Güneydoğu’da değil, Türkiye’nin her yerinde devam eden terörle mücadelede, sınırlar dışında dişe diş yürüyen savaşta ve her türlü şer odağına karşı meydan okuyuşta Türkiye'nin kendisinden başka güveneceği bir kuvvetin olmadığını artık daha net olarak gördüklerini bildirdi.

Adan yazılı açıklamasında Türkiye’nin birden çok cephede yürüttüğü terörle mücadelenin, Suriye’de ABD’nin başını çektiği koalisyon güçlerinin YPG’ye silah sağladığına ilişkin ciddi kanıtların ortaya çıkmasıyla yeni bir boyut kazandığını belirterek, "Özellikle PYD’nin kontrolündeki Haseke’ye havadan ve karadan yardım götürüldüğünün belgelendiği resmi makamlarca dile getirilmektedir. Tüm bunlar açıkça göstermiştir ki; ABD’nin mevcut tutumunu makul göstermek için sürekli tekrar ettiği 'YPG’nin DEAŞ’la mücadele ettiği söylemi' gerçek dışıdır ve tam anlamıyla hikâyedir. YPG bırakın DEAŞ’la mücadele etmeyi, Türkiye düşmanı her şer odağıyla işbirliği yapmaktadır. Bu gerçeği artık sağır sultan bile bilirken halen daha YPG ve PKK’yı desteklemek ABD’nin Türkiye’ye karşı samimiyetsizliğinin açık bir kanıtıdır. ABD, Türkiye’nin YPG ve PKK terörüyle mücadelesinin önüne set çekmektedir. PKK ve YPG’ye silah vermek, onlara hamilik yapmakla eşdeğerdir ve kabul edilemez" dedi.

PKK ve PYD’nin hedefinin açık olduğunu belirten Adan, "Bu iki Türk düşmanı terör örgütü Haseke’den Hatay’ın karşısına kadar uzanan sınır boyunda bir hâkimiyet alanı kurmaya çalışmaktadır. Buna asla müsaade edilemez. Türkiye’nin El Bab’daki savaşı da bir yönüyle bu hain niyeti, hain şer ittifakını sonuçsuz bırakmak için devam etmektedir" dedi.

Celal Adan, bir yandan FETÖ elebaşına ev sahipliği yapıp, diğer yandan açıkça veya dolaylı olarak Türkiye düşmanı terör odaklarına arka çıkmanın müttefiklik anlayışına da NATO kurumsallığına da aykırı olduğunu belirterek şöyle devam etti:
"Güney sınırlarımız boyunca adı ister PKK, ister PYD isterse DEAŞ olsun hiçbir taşeron şer odağının yuvalanmasına izin verilemez. Bunlara yardım edenler, hamilik yapanlar, arka çıkanlar şunu çok iyi bilmelidirler: Ortadoğu coğrafyasında elde kalem harita çizilemez. Bu coğrafyada birileri kafalarına göre kadastro yapamaz. Buralardan imar geçmez, kaçak kata izin verilmez. Aynı yerde DEAŞ’a kadastro yaptırıp, PYD’de imar açıp, PKK’ya kaçak kat izni vermek mümkün değildir.  

Tüm bunlar göstermiştir ki; Türkiye ve Türk milleti haklılığı tartışılmaz terör mücadelesinde yalnız bırakılmak, teslim alınmak istenmektedir. Türkiye elbette kendi göbeğini kendisi kesecek kuvvete ve iradeye sahiptir. Bugün sadece Güneydoğu’da değil, Türkiye’nin her yerinde devam eden terörle mücadelemizde, sınırlarımız dışında dişe diş yürüyen savaşımızda ve her türlü şer odağına karşı meydan okuyuşumuzda kendimizden başka güveneceğimiz bir kuvvet olmadığını artık daha net olarak görüyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.