MHP'li Akçay: "FETÖ’yle Mücadele Ederken PKK’yı Mücadelenin Dışında Tutamazsınız"

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “FETÖ'nun sosyal ve ekonomik ağı deşifre edilip çökertilmeye çalışılırken PKK'nın şirketlerini, sivil toplum örgütlenmesini, finansman ağını görmezden gelemezsiniz. OHAL dönemi içerisinde PKK'yla da etkin mücadele edilmesi için düzenlemeler yapılması gerekmektedir.” dedi. TBMM Genel Kurulunda konuşan Akçay 15 Temmuz’un herkes için bağlayıcı olduğunu belirtti.
 
Konuşmasında 15 Temmuz’un bir milat olduğunu belirten Akçay, “Türkiye olağanüstü ve gayrimeşru bir durumla karşı karşıya bırakılmışken, Türkiye Cumhuriyeti en karanlık günlerinden geçerken hiç kimse 15 Temmuz yaşanmamış gibi hareket edemez. 15 Temmuz herkes için bağlayıcıdır.” dedi.
 
“FETÖ’yle Mücadele Ederken PKK’yı Mücadelenin Dışında tutamazsınız”
 
Olağanüstü Hal’in hukuki ve meşru bir dönem olduğunu belirten MHP’li Akçay, “Olağanüstü Hal’in yetki ve sınırları itibarıyla her türlü darbe teşebbüsü ve terörle mücadeleyle sınırlı olması gerekir. FETÖ'yle mücadele ederken PKK'yı bu mücadelenin dışında tutamazsınız. FETÖ'nun sosyal ve ekonomik ağı deşifre edilip çökertilmeye çalışılırken PKK'nın şirketlerini, sivil toplum örgütlenmesini, finansman ağını görmezden gelemezsiniz. OHAL dönemi içerisinde PKK'yla da etkin mücadele edilmesi için düzenlemeler yapılması gerekmektedir.” dedi.
 
“Adalet Bıçak Sırtındadır”
 
Darbe teşebbüsüyle, terörle ve fiilî durumlarla mücadele edilirken konjonktürel değil, ilkeli davranılması gerektiğinin altını çizen MHP’li Akçay, “Darbe girişimi bir fiilî durum yaratma gayretiydi ve buna hepimiz karşı çıktık. Şahsi ve keyfî bir yönetim arzusu da bir fiilî durumdur ve buna da hep birlikte karşı çıkmamız gerekmektedir. Eğer demokrasiye inanıyorsak ilkeli davranma mecburiyetimiz vardır.
 
Olağanüstü hâl içerisinde FETÖ'yle mücadele edilirken bu örgütün devlet, sivil toplum ve finansal yapılanmaları kesinlikle ortaya çıkarılıp hesap sorulmalıdır. Ancak, mücadelenin meşruluğunu tartışmaya açacak ve terör örgütünün kendi lehine kullanabileceği istismar ortamı yaratılmasından özenle kaçınılması gerekir.
 
Örneğin, FETÖ'yle mücadeleyi devletin kurumsal yapılanmasında köklü bir değişime gerekçe gösteremezsiniz, FETÖ'yle mücadeleyi muhalifleri tasfiye edecek ve sindirecek bir sürece de dönüştüremezsiniz. Sadece devletin denetim ve onayıyla faaliyet gösteren banka, okul, dershanelerle bağlantısı olduğu için kimse terörist ilan edilemez, OHAL dönemi devrisabık yaratmak için kullanılmamalıdır. FETÖ'yle mücadelede yaşanan mağduriyetler hepimizin malumudur. Milletimizin kaygıları ve huzursuzluğunu biliyorsunuz. Adalet bıçak sırtındadır. Adaleti tesis etmek devlet olmanın en temel sorumluluğudur. Kanun hükmünde kararnamelerle yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi gerekmektedir. Yargı sürecini kişiselleştirecek, objektif bilgi ve belgelere dayanmayan uygulamalar bu dönemde mutlaka düzeltilmelidir.
 
Adaleti tam anlamıyla tesis etmek için paralel devlet yapılanmasının tüm unsurlarının tespit edilerek yargı önüne çıkarılması gerekmektedir. Olağanüstü hâlin bu 2'nci üç aylık döneminde "yurtta sulh konseyi" isimli ihanet oluşumunun bütün unsurları ortaya çıkarılmalıdır. Bu terör konseyinin siyasi, askerî, ekonomik ve bürokratik alanlarındaki elebaşları mutlaka yargı önüne çıkarılmalı, milletimize açıklanmalı ve hesap sorulmalıdır. Binlerce kişi görevlerinden uzaklaştırılıp tutuklanırken örgütün tepe yönetimin flu kalması toplumumuzdaki adalete olan inanç ve güveni zedeleyecektir.”
 
“Darbe Girişimine İlk Darbeyi Biz Vurduk”
 
15 Temmuz’da darbe girişimine ilk darbeyi Milliyetçi Hareket Partisinin vurduğunu belirten MHP’li Akçay, “Bizim için muhalefet olmak siyasi çıkarlar uğruna ülkemizin önceliklerini görmezden gelip durumdan çıkar ummak değildir. Bu sebeple çözüm üretilmesi, yapıcı olunması, yanlışın nasıl düzeltileceğinin muhasebesinin hep birlikte, iktidar ve bütün muhalefet partileriyle birlikte göstermemiz gerekir.
 
Sadece muhalefet olsun diye duruşumuzu değiştirecek değiliz, biz hem muhalefetiz hem de millî mukavemet bilinciyle hareket ediyoruz. 15 Temmuzun yarattığı travmanın geçmesi ve ülkemizin üzerindeki kara bulutların bir an önce dağıtılması gerekmektedir. Milletimizin ve devletimizin bekası için her türlü çabayı ve kararlılığı göstermeye devam edeceğiz.”
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.