Öne Çıkanlar Goggle medicana fransa POLİS EKİPLERİ celal adan binali yıldırım Panathinaikos Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva annesinin ölümüne sebeb oldu ORDU çin ankara itfaiyesi

MHP'li Akçay, “MHP, İstismar Ve Çarpıtmalara Fırsat Vermeyecektir”

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay meclis genel kurulunda yaptığı konuşmada partisine yönelik eleştirilere sert bir cevap verdi. Akçay “Milliyetçi Hareket Partisi kendi gündemine hâkim bir partidir. Başka partilerin gündemine veya keyfine göre hareket etmeyiz” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay Plan ve Bütçe Komisyonunda devam eden bütçe görüşmelerinde polislere, uzman jandarmalarımıza, uzman çavuşlara 3600 ek gösterge önergesi üzerinden MHP’ye yöneltilen eleştirilere cevap verdi. Akçay “Araştırma komisyonu kurarak, bütçeye ödenek koyarak bu işler çözülmez. Bu konuda beklenti içinde olan vatandaşlarımızı ve milletimizi kimse kandıramaz. Bu hamleler, vatandaşlarımızın sorun ve beklentilerini istismar etmektir” dedi.

Meclis genel kurulunda konuşan Akçay Milliyetçi Hareket Partisinin Meclis faaliyetleri üzerinden, özellikle son haftalarda yoğun, sistematik, çiğ ve sığ saldırıların düzenlendiğine dikkat çekerek “Milliyetçi Hareket Partisi seçim beyannamesinde verdiği tüm taahhütlerin arkasındadır, bu taahhütlerin hayata geçmesi için Mecliste sahip olduğu araçları kendi gündemi çerçevesinde kullanmaktadır” dedi.

“Vatandaşlarımızın kandırılmasına müsaade etmeyiz”

MHP’nin kendi gündemine hakim bir parti olduğunu ve başka partilerin gündemine göre hareket etmeyeceğini belirten Akçay konuşmasına şöyle devam etti:

“Plan ve Bütçe Komisyonunda devam eden bütçe görüşmelerinde polislere, uzman jandarmalarımıza, uzman çavuşlara 3600 ek gösterge hakkında bir önerge verilmiştir. Üstelik bu önerge usulsüzlük gerekçesiyle Komisyonda işleme dahi alınmamıştır. Bu önerge üzerinden dünden beri birtakım saptırma ve tevziratla çeşitli yöntemler sosyal medya kullanılarak partimize yönelik bazı söylemler geliştirilmeye çalışılmaktadır. Bu konu seçim beyannamemizde yer alan bir taahhüdümüzdür, çözüm için de partimizin milletvekilleri tarafından verilmiş kanun tekliflerimiz vardır. Altını çizerek söylüyorum, ek göstergelerin 3600'e çıkarılması için tek yapılacak olan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki ek gösterge cetvellerinin değiştirilmesidir. Araştırma komisyonu kurarak, bütçeye ödenek koyarak bu işler çözülmez. Bu konuda beklenti içinde olan vatandaşlarımızı ve milletimizi kimse kandıramaz. Bu hamleler, vatandaşlarımızın sorun ve beklentilerini istismar etmektir. Milliyetçi Hareket Partisi bu ve benzeri girişimleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bertaraf edecektir.”

Öte yandan Akçay sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Genel Kurulda İP grup önerisinin oylaması sırasında İP milletvekillerinin kendi önergelerine sahip çıkmadığını söyledi. Genel kurulda İP grup önerisinin oylamasında MHP’nin 15 milletvekiliyle oy kullandığını ifade eden Akçay, “Gelin görün ki, önerge sahibi partinin sadece 12 milletvekili meclisteydi. Bu parti kendi önergesini ciddiye almamış, önergesine sahip çıkmamıştır. Bu partinin maskesi düşmüştür. Amaçları vatandaşlarımızın sorun ve taleplerini istismardır. MHP istismar ve çarpıtmalara fırsat vermeyecektir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.