Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

MHP'li Kalaycı: "MHP Aday Çıkarmayacak, AK Parti'nin Adayını Destekleyecek"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde kabinede yer almak gibi bir pazarlıklarının olmadığını söyledi.

Meclis’te 27. dönem seçilen milletvekillerinin kayıt işlemleri sürüyor. Kayıt yaptıranlar arasında MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı ile Konya’dan ilk kez kadın milletvekili olarak seçilen Esin Kara da vardı.

Kalaycı gazetecilerin soruları üzerine, MHP’nin Meclis başkanı adayı çıkarmayacağını, AK Parti’nin adayını destekleyeceklerini söyledi. Kalaycı, “MHP aday çıkarmayacak. Çoğunluğa sahip olan AK Parti, Cumhur ittifakı olarak birlikte hareket ediyoruz, biz aday çıkarmayacağız. Ortak amaç, ortak hedef doğrultusunda işbirliği yürütüyoruz. Biz aday çıkarmıyoruz, gerekli desteği vereceğiz. Başbakan  Binali Bey’in  ismi dolaşıyor, bekleyeceğiz” diye konuştu.

İçişleri  Bakanı Süleyman Soylu’nun, CHP’li il başkanlarının cenaze şehitlerine katılmamaları konusunda açıklamalarına ise Kalaycı, “Şehit cenazelerine herkes katılabilir” değerlendirmesinde bulundu. 

MHP’nin Hükümette yer alıp almayacağına ilişkin bir soru üzerine Mustafa Kalaycı, “MHP asla pazarlık yapmaz, talepte de bulunmuyor, bütün tasarruf Erdoğan’ın” diye konuştu.

Kayıt yaptıran ilk kadın milletvekili MHP Konya Milletvekili Esin Kara oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.