Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

MHP'li Usta “15 Temmuz Darbe Girişimini Asla Tasvip Etmiyoruz"

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta “Türkiye 15 Temmuzda çok büyük bir ihanet girişimiyle karşı karşıya kalmıştır. Bu hain saldırı bütün siyaset kurumlarına, Türk devletinin kuruluş esaslarına ve son tahlilde milletimizin tamamına yapılmış, Türk devletinin milletiyle birlikte tarihten silinmesi planlanmıştır” dedi.
 
Erhan Usta 15 Temmuz yıl dönümü dolayısı ile yaptığı açıklamada,15 Temmuz darbe girişiminde Devlet Bahçeli’nin Başbakanı arayarak, kalkışmanın asla kabul edilemeyeceğini, milletin ve hükümetin yanında olduğunu bizzat ilettiklerini hatırlattı. Usta, “15 Temmuz darbe girişimini asla tasvip etmiyoruz ve yapılan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz. Bunu kurgulayanların ve uygulayanların da şiddetle cezalandırılması gerektiğine inanıyoruz” ifadelerinde bulundu.
 
“FETÖ’nün Siyasi Ayağıyla Neden İlgilenilmiyor?”
 
FETÖ/PYD örgütleri ile sonuna kadar mücadele edilmesi gerektiğini belirten Usta açıklamasında, “Bu ihanet girişimini gerçekleştiren FETÖ/PDY ile sonuna kadar mücadele edilmelidir. Ancak bu mücadele hukuk içerisinde yapılmalı, telafisi mümkün olmayan hareketlerden kaçınılmalı, devletimize yeni düşmanlar kazandırılmamalıdır. 
Devletimizi sıkıntıya sokacak, toplumsal yanılgıya neden olacak hareketler edilmemeli, birlik beraberlik ruhu bozulmadan mücadeleye devam edilmelidir. Ancak 15 Temmuz sonrası başlatılan operasyonlarda bu güne kadar sivil ve askeri hayatta hep alt kademelerle uğraşıldı. Elbette onlar arasında suça bulaşmış olanlar varsa mücadele edilmelidir. Adil yargılama kuralları içerisinde onların da cezasız kalmaması gerekir. Fakat terörün siyasi ayağıyla neden mücadele edilmediğini de sorgulamamız gerekmektedir. Bu mücadele başlamadığı sürece ülkemiz yeni risklerle karşı karşıyadır.” İfadelerine yer verdi.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.