Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Afrin Komatsu Tansel Tuzcu MSB Koca Dünya

MHP'li Usta, "18 Mart Bir Çocuğun Doğuşuna Şahitlik Eder Gibi"

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, " 18 Mart Akıl ve izanla açıklayamayacağımız, ilahi bir duyuşla kendimizden geçmek üzereyken kavrayabileceğimiz, bir çocuğun doğuşuna şahitlik eder gibi belki mucizelere inandığımız tarihtir." dedi.

Samsun Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta 18 Mart Çanakkale Zaferinin yıl dönümü münasebetiyle yayımladığı mesajında; "Barutun, inanç; çeliğin, itaat; donanmanın cesaret ve silahın millet karşısındaki çaresizliğinin resmi. Millet evlatlarının ruh, inanç ve kandan vücuda getirdikleri aşılmaz son kale; Çanakkale. Vatan uğruna ölmeyi emreden liderin öncülüğünde, ölüme başı dik, vakurla yürüyen yiğitlerin destanı, içimizdeki imanın damgası; Çanakkale. 103. yıl dönümünde olduğumuz bu ihtişamlı zaferi bilmek, anlamak ve hissetmek gerekir. 3 Kasım 1914 – 18 Mart 1915 tarihleri arasında Çanakkale Boğazı’nda cereyan eden bir seri deniz savaşlarıyla Gelibolu yarımadasında 25 Nisan 1915-8/9 Ocak 1916 tarihleri arasında yapılan kara savaşları Türk tarihinin en şerefli sayfalarını dolduran birer zafer destanıdır ve bu destan bir zaferden çok daha fazla anlam ifade etmektedir." dedi.

İLHAMIMIZ ÇANAKKALE

"Çözülmeye karşı çare Çanakkale'dir, bölünmeye ve dağılmaya engel Çanakkale emanetidir. İlhamımız Çanakkale'dir, itibar ve iddiamızın dayanağı muhterem şehitlerimizdir.

Şurası muhakkaktır ki; bu vatanı lafla almadık. Buradaki büyük, ebedi Türk şahsiyetini lafla kurmadık. Buraları birbirinden ağır tarihi hadiseler yaşayarak bizim yaptık. Bu memlekete damgamızı öyle eşsiz iki hayat özüyle; zekayla ve kanla bastık ki, buraların artık başkalarına ait olma ihtimali kalmamıştır. Sonra buraları yalnız almadık, muhafaza ettik. Hem de bütün dünyaya karşı! Bu da bizim kanımızın kuruyup kurumadığını ilkin kendimize, sonra bütün cihana gösterir. Bu vatan ancak biz tarihi vazifelerimizi anlamaktan, bu vazifeye layık olmaktan çıkarsak düşmanların olabilir.

Her zerresinde bir şehidimizin nabzının attığı bu topraklardan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğimizi dost düşman herkes bilmelidir.


Dün 57. Alay şehadete hazırdı, bugün ülkücüler hazırdır.  Görev sırası canı ten kafesinden salma sırası bizdedir. Yoklukta varlık cilvesi gösterme sırası bizdedir. Türk’ün sancağı bizim omuzlarımızdadır. Unutmayalım ki; bu sancağın vebali bizden sorulacaktır."


18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünde devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, vatan ve millet uğruna hayatlarını kaybetmiş tüm şehitlerimize ve muhterem ecdadımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.