Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan bugünün gündemi terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

MHP'li Usta'dan İstihdam Dersi

24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Sebze ve Meyve halini ardından da Gıda Borsası'nda yer alan esnafları ziyaret etti. 24 Haziran seçimlerinde Cumhur İttifak'ına oy isteyen Usta, milletvekili seçimlerinde de esnaftan mecliste güçlü bir Milliyetçi Hareket Partisi olması ve meclisin dengeli bir şekilde dağılması için destek beklediğini söyledi.
 
 
 
Usta, Esnaf ziyaretinin ardından davetli olarak Samsun İstihdam Buluşması programına katıldı. Programa, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, İşkur Genel Müdürü, Samsun Valisi, Sivil Toplum Kuruluşları, İş Adamları ve çok sayıda davetli de katıldı.
 
 
 
"USTA’CA İSTİHDAM DERSİ" 
 
Türkiye'nin sayılı ekonomistlerinden biri olan Erhan Usta, programda bir konuşma yaptı. Usta; "Türkiye'de işsizlik sorunundan ziyade bizim yüz yüze olduğumuz fakat ifade edemediğimiz husus mesleksizliktir. Bu sorunun çözümü elbette geçilecek olan yeni sistemde Türkiye Büyük Millet Meclisi olacaktır. Çünkü sorun yapısaldır ve sorun kanun gerektirir, sorun reform gerektirir" dedi.
 
 
 
"ÜRETEN BİR TÜRKİYE OLMALI"  
 
Kalkınmanın, gelişmenin ve büyümenin üreterek olacağını vurgulayan Usta; " Eğer siz ürettiğiniz her bir malın teknolojik seviyesini artıramazsanız rekabetin olacağı yer çalışan işçilerin emeğidir. Biz buna karşıyız yani Türkiye artık ücret üzerinden rekabet etme dönemini üzerinden atlatmış olması lazım. Ama siz düşük kalitede ve düşük teknolojide mal ürettiğiniz durumda, bunların daha yükseğini üretme konusunda devletin teşviklerinin yetersiz olması durumunda yapılacak olan şey çalışan işçilerin emeği üzerinden, onların iş gücünü baskılayarak bir rekabet yaratmak olacaktır. Türkiye artık bunları geçmeli, Türkiye artık eski Türkiye değil" diye ekledi.
 
 
 
"EKONOMİK REFORMLAR"  
 
Halkın gelirini yükseltmek için ekonomik reformların şart olduğu dile getiren Usta; "İnsanlarımızı daha fazla gelire ulaştırmanın yolu, esas itibariyle ekonomik reformlar yaparak üretilen ürünün kalitesinin artırılması ve teknoloji seviyesinin yükseltilmesidir. Yoksa burada İş-Kur üzerinden yapacağımız iş sivrisinekle uğraşmaktır. Bataklığı kurutup meseleyi baştan çözmemiz lazım. Türkiye daha fazla teknolojiye ve teknolojik ürünlere el atmak zorundadır" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.